Uddannelsesminister taget i cv-fusk: Skjuler bibel-uddannelse

Undervist af fundamentalister: Esben Lunde Larsen påstår i sit cv på Folketingets hjemmeside, at han har læst på Københavns Universitet i syv år. Han nævner intet om, at han gik fire år på højkristen bibelskole

Esben Lunde Larsen (foto: Sanne Vils Axelsen)
Esben Lunde Larsen (foto: Sanne Vils Axelsen)

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) har fusket med sit eget uddannelses-cv.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af udtalelser fra en norsk missionshøjskole og en aktindsigt - som magasinet Forskerforum har fået - fra Københavns Universitet.

Esben Lunde Larsen oplyser under punktet ’uddannelse og erhverv’ på sit officielle cv på Folketingets hjemmeside, at han er ’cand.theol., Københavns Universitet, fra 2001 til 2008.’

Artiklen fortsætter under billedet

 

Dermed har han en kandidatgrad i teologi - og det fremgår altså, at han har studeret i syv år på Københavns Universitet.

Men det langtfra hele sandheden.

Uddannelsesministeren har nemlig i flere år studeret et helt andet sted end på det velrenommerede Københavns Universitet. Nemlig på en privat højkristen teologi-uddannelse.

Rektoren på den norske Misjonshøgskolen, Bård Mæland, oplyser således i en udtalelse til Ekstra Bladet, at Esben Lunde Larsen har været indskrevet på skolen fra efteråret 2001 til foråret 2005. På daværende tidspunkt foregik undervisningen i København hos den strengt bibeltro - hvilket vil sige fundamentalistiske - uddannelsesinstitution Dansk Bibel-Institut.

’Hans studier var en del af samarbejdet mellem DBI (Dansk Bibel-Institut, red.) og MHS (Misjonshøgskolen, red.),’ skriver Bård Mæland i svaret til Ekstra Bladet.

Taget i fusk: Så højkristen er Lundes bibel-uddannelse

Personligt ansvarlig
Esben Lunde Larsens cv-fusk bliver understreget af en aktindsigt fra Københavns Universitet, som mediet Forskerforum har modtaget.

På spørgsmålet om, hvornår Esben Lunde Larsen blev indskrevet på Københavns Universitet, oplyser universitetet, at ministeren først blev optaget på den teologiske bachelor-uddannelse d. 1. februar 2006.

Det fremgår klokkeklart på Folketingets hjemmeside, at medlemmerne selv har ansvaret for oplysningerne i cv’et – på nær oplysningerne om medlemskab af Folketinget og regering.

Dermed er Esben Lunde Larsen personligt ansvarlig for, at hans akademiske cv er forkert.

Den nye videnskabsminister: Gud skabte jorden

Samarbejde med Dansk Bibel-Institut
Nu står det klart, at Esben Lunde Larsen har brugt de første knap fire år af sin studietid på en uddannelse, der har en noget anden tilgang til teologi-faget end Københavns Universitet.

Misjonshøgskolen har indtil 2007 haft et samarbejde med Dansk Bibel-Institut. I svaret fra Misjonshøgskolen bliver det understreget, at det var Dansk Bibel-Instituts undervisere, der stod for undervisningen i København, mens Esben Lunde Larsen gik på skolen.

Videnskabsminister lyver om Niels Bohr

Videnskabsministeren kryber til korset

Udspringer af Indre Mission
Dansk Bibel-Institut udspringer bl.a. af Indre og Luthersk Mission og underviser ud fra det grundlag, at Bibelen er den ’absolutte autoritet i alle spørgsmål vedrørende tro, lære og livsførelse’.

Dette syn står i stærk kontrast til de kritiske bibelstudier, der eksempelvis foregår på Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet.

Dansk Bibel-Institut er vel at mærke en privat uddannelse, som ikke har akkreditering i Danmark.

For at Esben Lunde Larsen senere kunne blive indskrevet på først den teologiske bachelor og senere kandidat-uddannelsen på Københavns Universitet, var det derfor nødvendigt, at hans studier formelt foregik i Misjonshøgskolens regi.

På den måde var vejen banet til, at Esben Lunde Larsen kunne færdiggøre sin uddannelse på Københavns Universitet. Men han blev altså først indskrevet på universitetet flere år senere, end hans cv på Folketingets hjemmeside giver udtryk for.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time