Udenlandske aviser skriver om udskældt gymnasium

Historien om Langkaer Gymnasium i udkanten af Aarhus er nu nået ud over landets grænser

Historien om det danske gymnasium, Langkaer, der nu deler eleverne op efter etnicitet, er nået til flere udenlandske medier (Skærmbillede: Washington Post)
Historien om det danske gymnasium, Langkaer, der nu deler eleverne op efter etnicitet, er nået til flere udenlandske medier (Skærmbillede: Washington Post)

- Alt imens de fleste danske skoler er interesserede i at integrere indvandrerbørn, har en skole i Aarhus besluttet at adskille dem.

Sådan indledes en artikel i avisen Washington Post, og således er et af ugens varmeste politiske emner nået ud over de danske grænser.

Ledsaget af et stort mørkt billede af en teltlejr i Vordingborg, taget af Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen, skriver Washington Post blandt andet, at skolens beslutning om opdelte klasser er et enkeltstående tilfælde. Avisen citerer Jyllands-Posten, som oprindeligt havde historien om det århusianske gymnasium.

Undervejs i hele den amerikanske artikel bliver gymnasieeleverne beskrevet som 'børn'.

Også i medier som Russia Today og Sputnik News omtaler Langkaer Gymnasiums beslutning om at opdele klasserne efter etnicitet. 

Skyd ikke en rektor

Smykkeloven spøger
Washington Post trækker referencer til sidste år, hvor Danmark ligeledes dannede overskrifter ude i verden. Da var det den omdiskuterede og stærkt kritiserede smykkelov, der gav politifolk mulighed for at fratage flygtninge deres værdigenstande.

Avisen skriver, hvordan flere kritikere af den førte politik vil betegne Danmark som et land, der i stigende grad isolerer sig selv, og at antallet af flygtninge er faldet betydeligt som en følge heraf.

Klager over opdeling
Debatten har herhjemme i løbet af den sidste uge fyldt en del. Tidligere SF'er Özlem Cekic fortalte torsdag til Ekstra Bladet, at hun nu gennem foreningen Brobyggerne har indsendt en klage over Langkaer Gymnasium til Ligebehandlingsnævnet.

- Vi mener ikke, at man skal dele unge op ud fra deres baggrund. Unge med anden etnisk baggrund er også danskere, selvom de er mere solbrændte, men i dette tilfælde sender gymnasiet et signal om det modsatte, siger Özlem Cekic.

Det er elevernes navne, der afgør, hvorvidt de kommer i en etnisk dansk eller såkaldt 'brun klasse' på Langkaer Gymnasium, der har indført opdelingen ved skolestarten for dette års nye elever.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.