Udenlandske it-folk vil sagsøge staten for ændrede regler

Regler for opholdstilladelse blev ændret med tilbagevirkende kraft. Det ramte en række udlændinge i Danmark.

Følg Politik

En række it-specialister og ingeniører, som er kommet til Danmark for at arbejde, vil nu anlægge sag mod den danske stat for at have ændret reglerne for opholdstilladelse med tilbagevirkende kraft, skriver metroxpress.

De 41 personer, der er en del af sagen, har i perioden fra 10. december til 26. januar. alle betalt 5450 kroner i gebyr til Udlændingestyrelsen, der har godkendt deres ansøgning.

26. januar ændrede regeringen dog reglerne med tilbagevirkende kraft, så de nu skal være et år længere i Danmark og bestå dansk på et højere niveau.

Ansøgningerne, som it-specialisterne og ingeniørerne havde skrevet, blev ifølge metroxpress kasseret, og gebyret på 5450 kroner blev ikke betalt tilbage.

Advokaten bag sagen regner med, at op mod 200 tilslutter sig søgsmålet.

- Vi vil nødvendigt tage den helt til Højesteret. Det her er folk med gode uddannelser, der er lokket til Danmark, fordi erhvervslivet efterspørger deres kvalifikationer. De er blevet lovet vilkår, som regeringen ikke længere vil levere, siger advokat Tage Gøttsche til metroxpress.

Hos danske udlændingeadvokater siger formand Jytte Lindgaard.

- Det er helt urimeligt , at regeringen ændrer reglerne med tilbagevirkende kraft, så mennesker, der har ansøgt og har arbejdet i årevis på at efterleve kravene, ikke længere opfylder betingelserne, siger hun til metroxpress.

10. december fremlagde integrationsminister Inger Støjberg (V) et forslag i Folketinget om, at man fremover skal være seks år mod tidligere fem år i Danmark, hvis man vil søge om permanent opholdstilladelse. Derudover skal man også bestå dansk på højere niveau.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+