Udenrigsminister støtter Obamas russiske strategi mod IS

Rusland er vigtig i kampen mod IS, og det byder både Barack Obama og Kristian Jensen velkommen med åbne arme.

Det vil være en stor hjælp, hvis Rusland slutter sig til den amerikansk ledede koalition i kampen mod Islamisk Stat (IS).

Det mener udenrigsminister Kristian Jensen (V), der ligesom den amerikanske præsident, Barack Obama, er positivt indstillet over for et samarbejde med Rusland.

- Rusland er en vigtig spiller i kampen mod Isil (andet ord for IS, red.). Både fordi de er afgørende for at lægge pres på Syrien, men også fordi de har en militær tilstedeværelse og kapacitet, der kan presse Isil tilbage, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Rusland er allerede til stede i Syrien for at kæmpe mod IS, men altså ikke som en del af koalitionen.

Søndag annoncerede Barack Obama, at det vil være en stor hjælp, hvis Rusland slutter sig til den koalition af lande, der forsøger at nedkæmpe Islamisk Stat.

Også Ban Ki-moon, generalsekretær i FN, mener, at det vil være en gevinst for Islamisk Stats fjender, hvis Rusland tilslutter sig. Ifølge Reuters mener FN-lederen, at det er vigtigt at vise, at verden står sammen mod den militant islamistiske gruppe.

Kristian Jensen håber, at russerne tilslutter sig koalitionen.

- Langt hen ad vejen har de haft mere travlt med at bekæmpe den liberale syriske opposition, og det er først på det seneste, de har rettet sigtekornet mod Isil. Vi håber derfor, at vi fremadrettet kan lave en alliance med Rusland, siger Kristian Jensen.

Selvom Rusland også er et land, der har problemer med demokratiet, så vil samarbejdet ikke bekymre ministeren.

- Alle landene i koalitionen mod Isil er ikke demokratier, men de er alle med til at bekæmpe en terrororganisation, der truer vores alles sikkerhed.

- Jeg kan godt skille tingene ad, så vi arbejder sammen på nogle punkter, mens vi er helt uenige på andre, siger han.