Annonce:
Annonce:

Udenrigsministeren sylter sag om rejse til ’tortur-stat’

Udenrigsministeren afviser at debattere erhvervsfremstøddet i Saudi Arabien i Folketinget. Enhedslistens kalder det udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten

Annonce:
Følg Politik

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) sylter sagen om det kontroversielle erhvervsfremstød i Saudi Arabien, der skal finde sted i midten af denne måned.

Minister: Jeg sørger for kritisk dialog med Saudi-Arabien

Han afviser nemlig at stille op til en debat i Folketinget, der er indkaldt af Enhedslisten, med den begrundelsen, at det er vinterferie, og nu vil partiet klage til præsidiet.

Enhedslisten: Kongeligt besøg i Saudi-Arabien bør aflyses

Udemokratisk og arrogant
Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen (EL) kalder det udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten.

- Det er arrogant og udemokratisk, at udenrigsministeren forhindrer folketinget i at debattere hans erhvervsfremstød til det blodige kongediktatur. Det virker ærlig talt som om, Kristian Jensen ikke tør tage debatten, siger udenrigsordfører Nikolaj Villumsen.

Annonce:

Kronprinseparret på diktatur-tur: Så grusom er Saudi-Arabien

Bange for debatten
I forrige uge var udenrigsministeren indkaldt til samråd af Socialdemokratiet og Enhedslisten, og her blev han mødt af en bred kritik fra Social demokraterne, Radikale, Enhedslsiten, Alternativet, SF og Konservative.

Udskældt Saudi-besøg blev arrangeret under S-regering

Og i følge Nicolai Villumsen er udenrigsministeren bange for at blive skudt ned fra alle sider i en debat i Folketinget.

Det skal kronprinsparret lave i diktaturstaten

- I sidste uge stod det klart, at en bred kreds af Folketingets partier var imod erhvervsfremstødet. En forespørgselsdebat i Folketinget ville kunne beslutte at pålægge regeringen at stoppe fremstødet. Udenrigsministeren har derfor god grund til at frygte en hasteforspørgsel, men det giver ham ikke ret til forhindre debatten, lyder det fra Nicolai Villumsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: