Udenrigsministeren sylter sag om rejse til ’tortur-stat’

Udenrigsministeren afviser at debattere erhvervsfremstøddet i Saudi Arabien i Folketinget. Enhedslistens kalder det udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder udenrigsministerens afvisning udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten. (Foto: Virginia Mayo/AP).
Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder udenrigsministerens afvisning udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten. (Foto: Virginia Mayo/AP).

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) sylter sagen om det kontroversielle erhvervsfremstød i Saudi Arabien, der skal finde sted i midten af denne måned.

Dansk politik Minister: Jeg sørger for kritisk dialog med Saudi-Arabien

Han afviser nemlig at stille op til en debat i Folketinget, der er indkaldt af Enhedslisten, med den begrundelsen, at det er vinterferie, og nu vil partiet klage til præsidiet.

- Saudi-Arabien støtter terror, og juletræer og det danske flag er forbudt, og kvinder må ikke køre bil. Set ud fra et menneskerettigheds-synspunkt er det et af de værste lande, og nu har udenrigsministeriet blandet kongehuset ind i det, siger udviklingsordfører Mette Gjerskov (S). (Foto: Virginia Mayo/AP) Dansk politik Enhedslisten: Kongeligt besøg i Saudi-Arabien bør aflyses

Udemokratisk og arrogant
Enhedslistens udenrigsordfører Nikolaj Villumsen (EL) kalder det udemokratisk og mistænker udenrigsministeren for at være bange for debatten.

- Det er arrogant og udemokratisk, at udenrigsministeren forhindrer folketinget i at debattere hans erhvervsfremstød til det blodige kongediktatur. Det virker ærlig talt som om, Kristian Jensen ikke tør tage debatten, siger udenrigsordfører Nikolaj Villumsen.

Foto: AP Samfund Kronprinseparret på diktatur-tur: Så grusom er Saudi-Arabien

Bange for debatten
I forrige uge var udenrigsministeren indkaldt til samråd af Socialdemokratiet og Enhedslisten, og her blev han mødt af en bred kritik fra Social demokraterne, Radikale, Enhedslsiten, Alternativet, SF og Konservative.

Det var i Helle Thorning-Schmidts regeringstid, at omdiskuteret Saudi-besøg blev planlagt. (Arkivfoto: Anthon Unger) Dansk politik Udskældt Saudi-besøg blev arrangeret under S-regering

Og i følge Nicolai Villumsen er udenrigsministeren bange for at blive skudt ned fra alle sider i en debat i Folketinget.

Det danske kronprinspar sendes på charme-tur til brutal diktaturstat. (Foto: All Over Press) Danske kongelige Det skal kronprinsparret lave i diktaturstaten

- I sidste uge stod det klart, at en bred kreds af Folketingets partier var imod erhvervsfremstødet. En forespørgselsdebat i Folketinget ville kunne beslutte at pålægge regeringen at stoppe fremstødet. Udenrigsministeren har derfor god grund til at frygte en hasteforspørgsel, men det giver ham ikke ret til forhindre debatten, lyder det fra Nicolai Villumsen.

84 kommentarer
Vis kommentarer