Udflytningstruede statsansatte i lange baner har sagt op

683 statsansatte, der bliver ramt af regeringens udflytningsplan, har på forhånd sagt op, viser rundspørge

Næsten 700 ansatte i en række af de statslige styrelser og nævn, som regeringen har besluttet skal flyttes fra hovedstaden, har sagt op.

Det viser en rundspørge, som DR Nyheder har foretaget blandt samtlige styrelser og nævn, der står over for en flytning.

Konkret har 683 ud af 3843 allerede sagt deres job op - eller er blevet opsagt - som konsekvens af regeringens store udflytningsplan.

Dertil kommer de mange ansatte, som ifølge kontorchefers og tillidsrepræsentanters vurdering vil sige op, når den endelige deadline for udflytningen kommer.

I ni ud af 42 adspurgte styrelser og nævn har over halvdelen af de ansatte, der skal flytte, sagt op.

Det gælder blandt andet Statens Administration, Færdselsstyrelsen, Natur- og Miljøklagenævnet og Geodatastyrelsen, hvor henholdsvis 53, 62, 61 og 57 procent af personalet har takket nej til at flytte med jobbet.

Tillidsrepræsentant i Geodatastyrelsen Sophie Hohwü-Christensen mener, at det får konsekvenser, at 55 ud af 96 medarbejdere allerede har sagt nej til at flytte fra København til Aalborg.

- Det er et kæmpestort videnstab, der følger med, for det er medarbejdere med specialiseret viden, som siger op. Selv om vi ansætter nye, kvalificerede medarbejdere, så tager det tid at få dem lært op, siger hun til DR Nyheder.

Samtlige udflytninger skal efter planen være foretaget inden udgangen af 2018.

45 kommentarer
Vis kommentarer