Udlændinge-fight før landsmøde: Enhedslisten i struben på SF

Pia Olsen Dyhrs nyeste forslag på udlændingeområdet giver 'socialistisk' en helt ny betydning, mener tidligere folketingsmedlem

Pia Olsen Dyhr træder op på talerstolen i flere aviser inden det kommende landsmøde. (Foto: Carsten Bundgaard)
Pia Olsen Dyhr træder op på talerstolen i flere aviser inden det kommende landsmøde. (Foto: Carsten Bundgaard)

I weekenden holder SF landsmøde i Vejle, hvor der skal drøftes politik, og formand Pia Olsen Dyhr har benyttet den anledning til at gøre det klokkeklart, hvad partiets aktuelle politik går ud på.

I henholdsvis Information, Berlingske og Politiken har formanden nemlig løftet sløret for sin position over for ligestilling blandt kvinder med anden etnisk baggrund, børn i underklassen og 'regeltyranniet' i det offentlige.

Især det første emne har ført tidligere folketingsmedlem Per Clausen for Enhedslisten og tidligere landsformand for SFU Carl Valentin i Twitter-krig med hinanden.

'Der er gået Villy i den'
Det hele begyndte, da Per Clausen tidlig fredag morgen kom med en lille stikpille til SF, da han skrev på Twitter, at der er gået Villy i den - på den dårlige måde.

Pia Olsen Dyhrs første foreslag handler om, at man bør fjerne kontanthjælpen fra kvinder med anden etnisk baggrund, hvis de ikke vil begynde på en given uddannelse.

Og det minder en om gammel Villy-sag, hvor Villy Søvndal var ude med riven, efter en skole på Nørrebro holdt forældremøder kun for kvinder for at tiltrække de muslimske mødre, mener Per Clausen

Det fik Carl Valentin, der godt nok var til forelæsning på universitet, til tasterne.

Et hædersmærke, kaldte han Per Clausens kritik, som Per Clausen svarede kækt til.

Per Clausen er uforstående
Over for Ekstra Bladet uddyber Per Clausen, at Dyhr modarbejder Enhedslisten og Alternativet, og at SF giver ordet 'socialistisk' en ny betydning.

- Jeg synes, at det er underligt, at det vigtigste for SF op til deres landsmøde er at markere, at man står i modsætning til Enhedslisten og Alternativet, og at man synes, at der er brug for skrappere sanktioner over for kvinder med ikke vestlig baggrund, siger han.

- Kan det ikke ske, at Pia Olsen Dyhr fremlægger et måske kynisk værktøj, der blot forsøger hjælpe kvinder ved at få dem i arbejde?

- Hvis man har det udgangspunkt, at man vil hjælpe folk ved at udsætte dem for yderligere sanktioner, så tror jeg, at man er gået galt i byen. Der synes jeg, at det er mere fornuftigt, hvis man lagde vægt på ting, hvor SF har en klar venstreorienteret profil.

- Det giver ordet 'socialistisk' en helt ny betydning, lyder det fra Per Clausen.

Det er absurd
Tidligere landsformand for SFU, Carl Valentin, ser egentlig Per Clausens udmelding som et kompliment og mener, at SF har en klar venstreorienteret profil.

- Jeg synes, at det jo var et hædersmærke, da han sammenlignede Pia Olsen Dyhr med Villy Søvndal, der dengang jo var i gang med at tage et opgør med venstrefløjens berøringsangst for at sige fra over for ekstremistiske islamister, siger landsformanden.

- Per Clausen kritiserer forslaget og er uforstående over for, hvorfor der skal sanktioneres mod dem, der har det svært i forvejen. Hvad siger du til det?

- Det er absurd at kalde det sanktioner, fordi man kan se, at det kun er 45 procent af kvinder med ikke vestlig baggrund, som er på arbejdsmarkedet i dag. At lave et pålæg om, at de skal uddanne sig for at få kontanthjælp, har ikke noget med straf at gøre, siger Valentin.

85 kommentarer
Vis kommentarer