Udviste på tålt ophold pjækker igen og igen

Hver dag skal 66 personer, der er på tålt ophold, møde op i Sandholmlejren. Men det gør de ikke

Følg Politik

En række udviste kriminelle udlændinge, der ikke kan sendes hjem, bryder nærmest på daglig basis loven. Hver dag skal de 66 personer, der er på tålt ophold, møde op i Sandholmlejren i Nordsjælland, skriver metroxpress.

Men 44 af personerne overtrådte alene i 2014 samlet 4.658 gange deres meldepligt - altså mere end 100 gange per person. I de første syv måneder af 2015 har 23 personer undladt at møde op 2.423 gange.

Det fremgår af et svar fra integrationsminister Inger Støjberg til Folketingets retsudvalg.

SF kræver nu svar af regeringen på, hvad man vil gøre ved det.

- Det her er jo personer, som vi allerede har udvist af Danmark. Så kan det jo ikke være rigtigt, at de bare systematisk får lov at bryde loven, siger retsordfører Lisbeth Bech Povlsen (SF).

En udlænding får tålt ophold, hvis han bliver afsløret i at have begået krigsforbrydelser eller får en dom i Danmark, der er så alvorlig, at han skal udvises. Myndighederne kan dog ikke udvise personen, der risikerer tortur eller at blive henrettet i sit hjemland.

Ifølge ministerens svar har Nordsjællands Politi siden den 1. september 2014 haft 13 personer for retten for gentagne brud på sin meldepligt. Otte har fået bøder og fem personer er idømt op til 40 dages ubetinget fængsel. To af sagerne er anket. En af de dømte havde hele 1.300 gange undladt at møde op i Sandholmlejren.

DF's Peter Skaarup mener, at man slet ikke tager hårdt nok fat.

- De undlader jo igen og igen at møde op, som de skal. Og udviser, at de er ligeglade med de danske myndigheder. Det skal vi have gjort noget ved, siger han til metroxpress.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+