Uffe Elbæk: Åbn Folketinget for folket

Den tidligere radikale kulturminister vil have et Åbent Ministerium, så politikerne bliver nødt til at behandle et forslag, hvis mindst 50.000 borgere kræver det

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Følg Politik

Folketinget skal tage folket alvorligt.

Det er grunden til, at den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk, der i dag repræsenterer det nystartede parti Alternativet, vil have indført et Åbent Ministerium, så Folketingets medlemmer bliver nødt til at behandle et forslag, hvis mindst 50.000 borgere kræver det.

- Vi skal have brudt murene til Christiansborg ned, så det bliver lettere for borgere at få behandlet et forslag.

- Jeg har fået ideen om Åben Ministerium fra Finland, hvor græsrodsbevægelser og andre via underskrifter har fået stillet seks forslag i det finske parlament, fortæller Uffe Elbæk.

- Vi har tidligere set, hvordan politikkerne ignorerede over 200.000 protest underskrivere i forbindelse med salget af DONG Energy til Goldmann Sachs, ligesom politikkerne heller ikke tog det alvorligt, da flere tusinde borgere protesterede mod stramningen af offentlighedsloven.

- Vi lever i en digitaliseret tidsalder, og derfor mener vi, at Åbent Ministerium skal styres via en webbaseret infrastruktur. Vi foreslår, at det skal ske ved, at folk skriver under via deres NemID. På den måde sikre vi os, at folk aktivt gør en seriøs indsats, når de vil protestere mod noget, de mener Folketingets medlemmer skal tage op, siger Uffe Elbæk.

Han har sendt forslaget til Folketingets udvalg for forretningsorden, der ventes at behandle det i begyndelsen af det nye år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind