Uffe Elbæk: Vi peger ikke automatisk på Mette F

På en lang række områder har Socialdemokraterne nærmet sig Venstre og DF for meget, mener Uffe Elbæk

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, er endnu ikke en samlende frontfigur for rød blok, og Folketingets største parti ligner de borgerlige partier Venstre og Dansk Folkeparti for meget.

Det mener Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, som dags dato ikke kan sige, at Alternativet peger på Mette Frederiksen som statsministerkandidat.

- Vi ser selvfølgelig os selv som en del af oppositionen. Men vi ser også en opposition, som på afgørende punkter er uenig med sig selv.

- Det er ikke noget, man specielt kan klandre oppositionen for, fordi sådan ser det også ud i blå blok. Der er pokkers til forskel på Dansk Folkepartis økonomiske politik og Liberal Alliances. Så der er uenighed i begge blokke, siger Elbæk.

Se også: R-formand skuffet over Manu

I sidste måned var han radikal for altid - i dag føles partiet forkert. Foto: Peter Mydske/Polfoto Dansk politik - 20. mar. 2016 - kl. 12:32 Manu i sidste måned: Jeg er altid radikal

Han mener, at Alternativet og Socialdemokraterne ser meget forskelligt på for eksempel flygtninge, integration, folkeskolen og dele af den økonomiske politik. Så "der er nogle udfordringer, vi skal over inden det næste valg", lyder det fra Elbæk.

Tidligere på måneden udtalte De Radikale, at de ikke går med i en socialdemokratisk ledet regering uden lempelser i udlændingepolitikken. Med Alternativets melding er der mere hovedpine til Mette Frederiksen.

Alternativet pegede i forbindelse med det seneste folketingsvalg i juni sidste år på Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister. Men samme opbakning kan Thornings afløser som S-formand ikke regne med som en selvfølge.

- Jeg er mere interesseret i at høre, hvem Mette Frederiksen vil pege på som sine støttepartier, siger Elbæk.

Om det ligefrem kan ende med, at Alternativet slet ikke peger på en statsministerkandidat, ved Elbæk ikke.

- Det har vi slet ikke taget stilling til endnu. Der er givetvis lang tid til et nyt folketingsvalg, så det må tage den tid, det skal tage for at etablere et godt samarbejde. Men der skal puttes energi ind i det.

- Og det eneste jeg kan se lige nu, er, at Socialdemokraterne på en lang række områder åbenbart er blevet meget mere enige med Venstre og DF end med de partier, som på sigt skal pege på en socialdemokratisk oppositionsleder.

1 af 2 Mette Frederiksen blev formand for Socialdemokraterne efter Helle Thorning-Schmidt (René Schütze)
2 af 2 
94 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere