Uffe rasende på Clement: 'Uværdigt'

Ophidset Uffe Elbæk går i flæsket på Clement Kjersgaard efter interview om Alternativets politik

Lørdag var Uffe Elbæk til landsmøde i partiet. Her var der også dans på programmet

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk er faret i blækhuset, efter han i fredags blev interviewet af Clement Kjersgaard til DR2-programmet 'Vi ses hos Clement'.

Interviewet blev sendt sent søndag aften, men allerede inden da bekendtgjorde Alternativet-stifteren på sin Facebook-profil, at han var 'rasende'.

'Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg var rasende da jeg forlod studiet. Faktisk har jeg aldrig været så følelsesmæssigt berørt af et TV- eller radiointerview,' skriver Elbæk bl.a. i sin opdatering om interviewet, der handler om flygtningekrisen.

Det ca. 20 minutter lange interview bød på vanlig Clement-stil på en række afbrydelser og konfronterende spørgsmål, der angik tidligere udsagn fra Uffe Elbæk om flygtningekrisen og Danmarks muligheder for at huse og integrere mennesker på flugt.

Men stilen huede ikke den tidligere kulturminister.

'30 sekunder inde i interviewet med Clement, var jeg klar over, at uanset hvad jeg svarede, var der lagt en struktur ned over de spørgsmål, jeg fik, der kun drev samtalen et sted hen. Et sted Clement vidste hvor var, men som jeg kun kunne gætte på, hvor var. Kort sagt: Der var på intet tidspunkt i interviewet nogen form for oprigtig nysgerrighed fra journalisten,' skriver Uffe Elbæk.

(Foto: Joachim Adrian/Polfoto) Samfund Engell: Pinlige Clement!

Partistifteren går så langt som til at kalde dele af interviewet for 'decideret uværdigt':

'Det var momenter i interviewet, hvor jeg oplevede det decideret uværdigt at fortsætte deltagelsen i interviewet. Uværdigt overfor det vi snakkede om – mennesker på flugt fra krig og ødelæggelse. Og uværdigt overfor publikum i studiet (og nu jer seere i aften).'

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Clement Kjersgaard.

På sin Twitter-profil har tv-værten dog 're-tweeet' og vist en række seerreaktioner, der bakker stilen i interviewet op.

Det er i øvrigt ikke første gang, Clement Kjersgaard får ørerne i maskinen, efter en politiker har besøgt hans studie. I februar kom en række socialdemokrater op i det røde felt, efter den speedsnakkende journalist havde interviewet deres formand, Mette Frederiksen.

Underholdning 95 afbrydelser: Clement Kjersgaard taler ud... sådan da

Dansk politik Tør du blive interviewet af Clement - Se politikernes svar

- Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview, siger Morten Bødskov (S) til Jyllands Posten. (Foto: Polfoto) Politik Socialdemokraterne vil stoppe Clement Kjersgaard

303 kommentarer
Vis kommentarer