Uffe tænker stort: Vil starte energiselskab og medievirksomhed

Alternativet vil ikke nøjes med politik. Bevægelsen vil til at tjene penge

Uffe Elbæk. (Foto: Peter Hove Olesen)
Uffe Elbæk. (Foto: Peter Hove Olesen)

Alternativets stifter Uffe Elbæk sidder ikke på hænderne. Nu skal der ske noget. Og det skal helst give en masse penge, lyder det fra partifaderen.

Efter det imponerende valgresultat, hvor det nystiftede parti scorede ni folketingsmandater, vil Uffe Elbæk nu udvide butikken og starte en række virksomheder. Det fortæller han i et interview med Ugebrevet A4.

'Alt fra Alternativets energiselskab, en tænketank, et nyt medie eller en uddannelse er muligt. Ligesom Cevea har en meningsdanner-uddannelse, kunne det være, at vi vil have en politisk uddannelse. Det hele er bare boblere lige nu, men det er klart, at det skal være kendetegnet ved, at det understøtter en seriøs bæredygtig omstilling', siger Elbæk, der er inspireret af fag- og andelsbevægelsernes evne til at tjene penge.

Kaospiloten, der trak sig som kulturminister efter kritik af, at flere ministerielle middage var blevet placeret hos hans mands arbejdsplads, AFUK, afslører også, at han som politiker lader sig inspirere af bl.a. fodboldverdenens evne til at tjene penge på andet end hovedforretningen.

Se også: Alternativet savner fokus på andre end Uffe Elbæk

Tak, men nej tak. Uffe Elbæk (AL) vil ikke have ministerpension, mens han stadig arbejder. (Foto: Peter Hove Olesen) Dansk politik - 5. aug. 2015 - kl. 21:13 Se her Carl: Elbæk siger nej til ’halv Holst’-løn

Se også: Alternativet er gået fra dødfødt projekt til succes

'Hvis du tager en fodboldklub som Barcelona, så tjener de flere penge på merchandise end på sponsorer og billetindtægter. Uden sammenligning i øvrigt, men hvis vi kunne producere og sælge noget, som folk har lyst til at købe, så kunne det sikre større uafhængighed for hele den politiske platform', siger Uffe Elbæk.

Alternativet-lederen ser slet ikke noget problem ved, at Alternativet som politisk parti nu vil til at tjene penge:

'For det første er det centralt, at det er bevægelsen og ikke partiet, der vil kunne drive kommerciel virksomhed. For det andet skal der være vandtætte skotter mellem det politiske på Christiansborg og den kommercielle del. Og for det tredje skal der være fuld gennemsigtighed omkring de beslutninger, der bliver truffet, og de penge, der bliver tjent. Det var måske en del af problemerne for Socialdemokraterne, fagbevægelsen og kooperationen i sin tid, og det har vi lært af.'

27 kommentarer
Vis kommentarer