Uffes røde venner flænser hans store plan

Uffe Elbæk (ALT) møder mildest talt ikke opbakning fra kollegaerne i rød blok, efter at han har meldt sit statsministerkandidatur. Det bliver ikke på den her planet, lyder det

Hør her, hvorfor Elbæks udmelding skaber så meget ballade.

Uffe Elbæks (ALT) planer om at gå efter statsministerposten hører til på en anden planet, hvis man spørger vennerne i rød blok. Kollegaerne synes grundlæggende, det er en rigtig dårlig idé.

SF's politiske ordfører Karsten Hønge ironiserer blandt andet over en udmelding fra Alternativets presserådgiver Rune Langhoff. På Twitter konkluderer presserådgiveren, at 'hvis ikke Uffe Elbæk bliver statsminister, får vi brug for en ny planet'.

'Selvfølgelig kan Uffe bliver statsminister. Bare ikke på den planet, som vi for øjeblikket bor på', lyder det fra Karsten Hønge.

På Facebook tilføjer Karsten Hønge, at 'Alternativet synes politik er en leg', og at 'Uffes personlige soloridt placerer bolden foran mål, og Løkke gør klar til at sparke'.

Enhedslistens Pelle Dragsted kalder kandidaturet 'en ualmindelig skidt idé, som jeg virkelig håber de genovervejer', skriver erhvervsordføreren på Twitter.

Gør Løkke til statsminster
Konklusionen fra de røde venner er nemlig, at Uffe Elbæk med sin melding om at Alternativet ikke vil pege på Mette Frederiksen i en dronningerunde, vil gøre, at Lars Løkke beholder nøglerne til Statsministeriet.

'Godmorgen Uffe Elbæk. Læs dit citat fra Politiken igen, og fortæl mig så, hvorfor du ikke mener, at det har alvorlige konsekvenser, at du gør Lars Løkke til statsminister', skriver Socialdemokratiets retsordfører Morten Bødskov på Twitter.

Citatet handler om, at Uffe Elbæk ikke kan rumme, hvis Danmark ikke handler på klimaudfordringernes alvorlige konsekvenser.  Det er en af grundene til, at han nu har meldt sig som statsministerkandidat.

'Den funktion findes ikke'
Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil hæfter sig ved, at Alternativet ikke kan undlade, at stille sine mandater til rådighed.

Til Politiken forklarer Uffe Elbæk, at hverken Mette Frederiksen eller Lars Løkke kan tage Alternativets mandater for givet.

- Vi tager dem simpelthen ud af ligningen, siger den politiske leder til avisen.

'Man kan ikke trække sine mandater ud af ligningen. Den funktion findes ikke', skriver Rosenkrantz-Theil på Twitter.

Så sent som i september 2017 var det ikke ligefrem statsministerdrømme Uffe Elbæk gik med. Til Avisen.dk lød det, at han var færdig som formand efter næste valg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde