'Uhensigtsmæssig' mangel på lønregler for top-bosser i DR

Det er uhensigtsmæssigt, at DR ikke har retningslinjer for aflønningen af top-chefer, konkluderer statsrevisorerne

Ekstra Bladet snakkede med Maria Rørbye Rønn om nedskæringerne i DR. Video: Christian Ørtoft
Følg Politik

Marie Rørbye Rønn og de øvrige blandt DR's øverste chefer har fået fastlagt deres løn uden nogen nedskrevne retningslinjer. Og det er ikke i orden, konkluderer statsrevisorerne i en ny beretning fra Rigsrevisionen.

Statsrevisorerne finder det 'uhensigtsmæssigt, at hverken Kulturministeriet eller DR's bestyrelse har nedskrevet rammer for lønforholdene' for direktørerne i DR.

- Statsrevisorerne finder det uhensigtsmæssigt, at hverken Kulturministeriet eller DR’s bestyrelse har fastsat nedskrevne rammer for lønforholdene for DR’s direktion. Statsrevisorerne konstaterer samtidig, at fraværet af nedskrevne rammer, vederlagspolitik og regler gør det vanskeligt at vurdere, om løn- og fratrædelsesforhold for DR’s direktion er rimelige, hedder det i rapporten, der dog samtidig konkluderer, at forvaltningen af lønforholdene for alle DR's øvrige chefer er tilfredsstillende.

Men lønningerne for Rørbye Rønn og resten af direktionen er højere end tilsvarende chefer i staten, slår statsrevisorerne fast.

Blachman efter DR-nedskæringer: Hold jer væk!

Her fremgår det, at Maria Rørbye Rønns løn ligger højere end gennemsnitslønnen for statens højest betalte departementschefer og den øverste direktør for den norske public service-udbyder, NRK, men til gengæld lavere end den øverste direktørs løn i TV 2 og DSB Og gennemsnitslønnen for DR’s øvrige direktion ligger ifølge statsrevisorerne højere end gennemsnitslønnen for styrelsesdirektører i staten og for den øvrige direktion i NRK, men til gengæld lavere end gennemsnitslønnen for den øvrige direktion i fx TV 2 og DSB.

Den samlede kritik fra statsrevisorerne er ikke specielt hård, men falder alligevel på et uheldigt tidspunkt for DR kort før de kommende forhandlinger om nedskæring af public service-kæmpen.

Regeringen og DF har aftalt, at DR's budget skal skæres med 20 pct. over de kommende fem år.

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen tager statsrevisorernes dom til efterretning:

- Vi tager naturligvis Rigsrevisionens beretning og Statsrevisorernes bemærkning til efterretning. Bestyrelsen har i dag vedtaget nedskrevne rammer i form af en vederlagspolitik for lønforholdene for DRs direktion og dermed formaliseret den hidtidige praksis for lønforhold mv. i DR, siger Michael Christiansen i en pressemeddelelse.

- Vederlagspolitikken fremsendes til Kulturministeriet og offentliggøres på DRs hjemmeside. Bestyrelsen noterer sig endvidere, at Rigsrevisionen og Statsrevisorerne konkluderer, at personalegoder og fratrædelsesvilkår ikke afviger fra de vilkår, der kan aftales for chefer i staten, lyder det fra Michael Christiansen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+