Ukraine hævder at have afværget et drabsforsøg på Zelenskyj

En gruppe på 25 russiske sabotører er blevet anholdt. De havde angiveligt planer om at dræbe Zelenskyj i Kyiv

Ifølge den ukrainske regering har russiske spioner flere gange siden krigens begyndelse forsøgt at dræbe præsident Volodymyr Zelenskyj. Foto: Str/Ritzau Scanpix
Ifølge den ukrainske regering har russiske spioner flere gange siden krigens begyndelse forsøgt at dræbe præsident Volodymyr Zelenskyj. Foto: Str/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Et muligt forsøg på at dræbe den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, er blevet afværget.

Det oplyser Ukraines efterretningstjeneste, skriver nyhedsbureauet dpa.

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian er en gruppe russiske sabotører ledet af en efterretningsagent blevet anholdt i byen Uzjhorod i grænseområdet mellem Ukraine, Slovakiet og Ungarn.

Gruppen på omkring 25 mænd havde angiveligt også haft til opgave at udføre sabotage i regeringskvarteret i Ukraine samt andre dele af landet.

Mændene planlagde tilsyneladende at udgive sig for at være medlemmer af Ukraines væbnede styrker for at komme til hovedstaden Kyiv.

Disse oplysninger er ikke bekræftet fra anden side.

Ifølge den ukrainske regering har hold af russiske spioner flere gange siden krigens begyndelse den 24. februar forsøgt at komme til Kyiv og dræbe præsident Zelenskyj.

Mandag sagde Zelenskyj, at Ukraine vil blive 'tilintetgjort', før landet overgiver dets byer til de russiske styrker.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Trods et stigende antal dræbte civile gjorde Zelenskyj det klart, at hans landsmænd ikke vil overdrage hverken hovedstaden Kyiv, den østlige by Kharkiv eller den belejrede havneby Mariupol til de russiske invasionsstyrker.

- Ukraine kommer ikke til at efterkomme det russiske ultimatum, sagde Zelenskyj mandag med henvisning til russernes krav om overgivelse.

De russiske styrker er i stigende grad blevet beskyldt for bevidst at angribe civile blandt andet i byen Mariupol, hvor der i øjeblikket udspiller sig en humanitær katastrofe.

Her er næsten 350.000 mennesker ifølge AFP fanget uden vand og elektricitet.

Rusland havde givet Mariupol indtil mandag morgen klokken fem lokal tid til at overgive sig, men kravet blev afvist af regeringen i Kyiv.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+