Ulovlige borgmester-tweets for skattekroner: Nu lukkes kontoen

To såkaldte tweets fra Odense-borgmesteren Peter Rahbæk Juels (S) Twitter-konto betalt af skattekroner var ifølge forvaltningen ulovlige

1. maj fejres i Kongens Have i Odense. Socialdemokraternes Formand Mette Frederiksen taler. Her på vej til festpladsen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. Foto: /ritzau/ Jens Dresling
1. maj fejres i Kongens Have i Odense. Socialdemokraternes Formand Mette Frederiksen taler. Her på vej til festpladsen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. Foto: /ritzau/ Jens Dresling

Odenses borgmester lukker nu sin officielle Twitterkonto, efter at den har sendt mindst to ulovlige tweets ud for skattekroner.

Kontoen havde samme navn som borgmester Peter Rahbæk Juel, men blev også betjent af embedsmænd og kommunikationsfolk. To gange er den brugt til propaganda uden interesse for kommunen, og det er ifølge forvaltningen ulovligt, skriver TV2 Fyn.

- Vi går ind i en valgkamp nu, og jeg synes en valgkamp skal handle om politik.

- Derfor har jeg truffet den beslutning, at jeg trykker på sluk for den her Twitter-profil. Så lukker jeg den indtil valget er overstået, siger Peter Rahbæk Juel til TV2 Fyn.

Kolleger i Odense byråd samt flere eksperter er pikeret over, at kommunens officielle konto bruges til propaganda for Socialdemokratiet og angreb på finansminister Kristian Jensen (V).

Fynske borgmestre vil ikke gå ned i løn

Det er der dog intet galt med ifølge forvaltningen i kommunen, fordi de såkaldte tweets angiveligt har haft kommunal interesse.

Kommunens juridiske chef Karina Elbrønd ser dog et problem i to tweets, som nu er blevet fjernet. Det ene handlede om den nyvalgte franske præsident Macron, mens det andet var et retweet om et Socialdemokratisk topmøde, som Magnus Heunicke (S) oprindeligt havde sendt ud.

Borgmesterens Twitterprofil i København, Aarhus, Esbjerg og Randers er ikke drevet af kommunens ansatte.

Borgmesterkontoret i Odense oplyser til Ekstra Bladet, at Peter Rahbæk Juel ikke har yderligere kommentarer i sagen.

Anna Mee ikke alene: Her er Danmarks skandale-borgmestre

Morfin-borgmesteren: Det laver han i dag

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby