Ultimatum til Messerschmidt: Drop Pia, eller jeg skrider

Drop Pia Kjærsgaard i ledelsen, eller jeg skrider, lyder et ultimatum fra integrationsordfører Marie Krarup til den nye DF-formand

Marie Krarup forlader Dansk Folkeparti, hvis Pia Kjærsgaard får noget at skulle have sagt. Foto: Anthon Unger.
Marie Krarup forlader Dansk Folkeparti, hvis Pia Kjærsgaard får noget at skulle have sagt. Foto: Anthon Unger.
Følg Politik

Et medlem af Dansk Folkepartis gruppe i Folketinget stiller nu et ultimatum til den DF-nye formand, Morten Messerschmidt: Drop Pia.

Integrationsordfører Marie Krarup truer med at forlade partiet, hvis den tidligere DF-formand og partistifter Pia Kjærsgaard får en ledende rolle i partiet.

- Jeg vil gå, hvis Pia Kjærsgaard skulle få formel magt, siger Marie Krarup til Ekstra Bladet.

- Hvis Pia Kjærsgaard får en ledende post i for eksempel gruppebestyrelsen, hovedbestyrelsen eller en indpiskerrolle, så er jeg skredet, og det vil jeg gætte på, at andre også kunne være fristet til, fortæller hun.

Ingen tillid
Den hårde retorik skyldes, at der ifølge Marie Krarup er meget lille opbakning til Pia Kjærsgaard i Dansk Folkepartis 16 mand store folketingsgruppe.

- Der er ikke nogen tillid. Der er der sikkert blandt mange vælge og delegerede, men der er meget lidt i folketingsgruppen, siger DF’s integrationsordfører.

- Det er vigtigt, at Pia Kjærsgaard bliver holdt uden for formel indflydelse i partiet, siger hun.

’Et kongemord’
Marie Krarup finder det uacceptabelt ’med de stalinistiske ledelsesmetoder, som Pia Kjærsgaard har brugt før i tiden’.

Og så peger hun på de sidste år under Kristian Thulesen Dahl, hvor blandt andre Pia Kjærsgaard har 'undergravet’ formanden.

- Når det så lykkes dem af fælde formanden, så kan vi ikke sige, at vi bare skal videre. Det ville være at acceptere metoder, som ikke er okay, siger Marie Krarup.

- Det drejer sig ikke om, at vi bare skal sætte os ned og have en samtale om trivsel. Det drejer sig om, at der er begået noget, som er forkert. Et kongemord. Og det kan jeg ikke tilgive. Det ville være fuldstændig absurd.

- Hvis medlemmerne vidste, hvilke metoder Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt har benyttet til at undergrave Kristian Thulesen Dahl, så tror jeg ikke, at de havde stemt på team Messerschmidt, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under videoklippet.

Beskyldes for læk
- Kan du komme med konkrete eksempler på undergravende virksomhed?

- Der har været læk fra interne møder og opbygning af en alternativ organisation, hvor de har brugt DFU til at undergrave den siddende formand. Det er ikke noget, hvor man bare siger pyt, siger Marie Krarup.

- Er det kun Pia Kjærsgaard, du er sur på, eller er det også Morten Messerschmidt og Peter Kofod?

- Jeg synes, at det, team Messerschmidt har gjort, er fuldstændig forkasteligt og uacceptabelt. Man slår ikke en streg over noget, som er så forkert, ved at få lidt slesk tale og billig portvin, fortklarer hun.

Svarer Pia igen: Der er krig
Marie Krarup svarer igen på det, som hun mener er et angreb fra Pia Kjærsgaard på vej ind til aftengruppemødet i DF tirsdag.

- Nu vil jeg ikke sige mere, undtagen hvis Pia Kjærsgaard udtaler sig, siger Marie Krarup.

- Der er en krig nu mellem mig og Pia, så hver gang hun udtaler sig om interne forhold, så ringer jeg til Ekstra Bladet med en historie om interne forhold, fortæller hun.

Ekstra Bladet har foreholdt udtalelserne fra Marie Krarup for Pia Kjærsgaard:

- Det har hun lov til at mene, lyder det fra partimoderen.

Messerschmidt: Ingen greb om bøffen

Den nykronede DF-leder forsøgte i aftes at nedtone stridighederne mellem Pia Kjærsgaard og Marie Krarup, da pressen efter to lange gruppemøder kunne afsløre, at Krarup igen var gået til angreb mod DF-stifteren.

- Det, der undrer mig, er, hvorfor hun skulle gå så langt. Hvor skulle hun gå hen? I står jo lige her, lød det kl. 21 foran DF’s gruppelokale.

- Jamen hun gik ned til os. Vi bringer et interview med hende lidt senere. Hun fortæller, at hun synes, Pia Kjærsgaard har brudt aftalen om ikke at tale om interne ting eksternt?

- Så jeg skal forstå, at hun er gået ud eksternt for at sige, hvad der er foregået internt, som en kritik af, at noget, der skulle være internt, er sagt eksternt. Jeg er simpelthen nødt til at arbejde med det lixtal, for jeg forstår det ikke. Men jeg har lige siddet sammen med Marie og Pia. Og det hele skal nok gå.

- Men hvad vil du gøre ved det?

- Jamen vi sidder og snakker. Det er jer, der pisker en stemning op. Vi har spist noget gryde, der er blevet serveret nede fra Rio Bravo. Et sted, der er kendt for at bringe modsætninger sammen.

- Men det er vel ikke meningen, at Krarup skal kunne fortsætte sin kritik?

- Det er først nu, hvor jeg møder jer, at det går op for mig, at der har været drama på drengen.

- Men så er der vel også et problem?

- Det kan også være, det er jer, der har et problem.

- Men vi kan jo ikke løse den gordiske knude.

- Det er der heller ikke nogen, der beder jer om. Det skal jeg nok klare.

- Det virker ikke, som om du har greb om bøffen mellem Pia Kjærsgaard og Marie Krarup?

- Nu skal man jo ikke gribe bøffen. Den skal på grillen. Og jeg vil helst have den bleu.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om situationen i Dansk Folkeparti i Ekstra Bladets podcast 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+