Under internt V-pres: Tag orlov, Carl Holst

Men det afviser den tidligere forsvarsminister, som er blevet anmeldt til politiet af sine tidligere kolleger i Region Syddanmark.

Carl Holst kæmpede for sit ministerliv i Forsvarsministeriet, men mistede posten pga. anklager om ulovlig valgkamp. Nu er han tilmed politianmeldt.

Tålmodigheden med Carl Holst er væk i toppen af Venstre.

Derfor har adskillige af partiets topfolk forgæves forsøgt at overtale den detroniserede tidligere forsvarsminister til at tage øjeblikkelig orlov fra Folketinget.

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere centrale kilder i Venstre.

– Han har brug for at stemple ud af politik i en periode. Han har svært ved at overskue, hvor alvorlig situationen er for ham. Han har brug for ro, siger en kilde.

Alvorlig sag
I går besluttede regionsrådet i Region Syddanmark helt usædvanligt at politianmelde Carl Holst.

Det sker i sagen om misbrug af offentlig midler. Her har Statsforvaltningen slået fast, at Carl Holst i sin tid som regionsformand fik en skattebetalt embedsmand til at orkestrere sin valgkamp. Det er ulovligt.

Søren Gade. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik Søren Gade: Holst må selv afgøre orlov

Carl Holst vil stadig ikke gå på orlov, selv om han er blevet meldt til politiet (Foto: POLFOTO/Joachim Adrian) Dansk politik Holst om politisag: Jeg går ikke på orlov

Carl Holst (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik Presset stiger: Enigt forretningsudvalg vil politianmelde Holst

Carl Holst imødeser dog politiets undersøgelse med glæde.

’Jeg har noteret mig, at det nu er op til Politiet at sætte punktum for denne sag. Uanset udfaldet af Politiets undersøgelse vil jeg godt slå fast, at jeg aldrig har haft en intention om at bruge regionens ressourcer til min valgkamp,’ skriver han i en sms til Ekstra Bladet.

Opfordringen til at tage en tur på orlov fra arbejdet i Folketinget er ifølge Ekstra Bladets oplysninger sket flere gange. Men hver gang har Carl Holst afvist.

Afviser

Det gjorde sig også gældende, da Ekstra Bladet var i sms-dialog med den tidligere regionsformand.

- Tager du orlov fra Folketinget?

- Nej, svarede Carl Holst prompte.

I forvejen var den tidligere stærke mand i partiet blevet anbefalet at blive væk fra Venstres landsmøde i weekenden af fremtrædende partifæller.

De frygtede, at Carl Holst ville blive hovedperson på årsmødet efter at Statsforvaltningen fredag eftermiddag kaldte embedsmandens rolle i Holst valgkamp for ’ulovlig’.