Ungdomsparti kaldte Obama for talentløs neger: Vi blev misforstået

Det trækker op til shit-storm efter at Dansk Folkepartis Ungdom sang for den amerikanske ambassadør til folkemødet

DFU'erne forsøgte at være sjove, ved at kalde præsident Obama for en talentløs neger. Foto: David Trads
DFU'erne forsøgte at være sjove, ved at kalde præsident Obama for en talentløs neger. Foto: David Trads

Søndag aften var DFU sammen med en række andre ungdomspartier inviteret til sangaften til folkemødet på Bornholm, hvor du skulle fremføre en sang om den nuværende amerikanske Præsident Obama og de to præsidentkandidater, Donald Trump og Hillary Clinton.

- Vi blev bedt om at skrive en festlig og sjov sang, der gik lige til kanten, forklarer landsformanden i DFU, Lucas Hultgren til Ekstra Bladet.

Men de unge DF'ere nøjedes ikke bare med at gå til kanten, de trådte også lidt over.

Når tosser efteraber
Foran den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, der var inviteret til arrangementet, startede DFU'erne 2. vers af deres sang med at synge:

- There is Obama, and he's negro
And without talent, he is no bro

Og selv om de selv kalder det en sjov reference til debatten mellem Søren Espersen og Jeppe Kofod, var det ikke alle tilskuerne, der fangede det sjove.

- Det er, desværre, er godt eksempel på, hvordan 'tonen' i debatten forpestes, når selv dem, som bærer de gyldne kæder (Thulesen-Dahl/Espersen) insisterer på at mobbe minoriteter - for det legitimerer, at deres følgere fortsætter og forværrer kursen, skriver politisk kommentator David Trads i et opslag på facebook.

Opslaget har på seks timer fået mere end 3.000 likes, og det har nu fået DFU til at undskylde for deres sang.

I har misforstået os
Landsformanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Lucas Hultgren, er ked af, at folk har misforstået DFU'ernes forsøg på at være morsom.

- Vi bruger det ord, negro, som en sjov reference til Jeppe Kofods tweet. Det er ligesom konteksten, men den er jo så blevet misforstået, fordi folk er blevet stødt over det.

Fordi folk er blevet stødt, behøver det vel ikke at være en misforståelse?

- Nej.

Men hvorfor skriver I så, at det er en misforståelse?

- Vi er blevet misforstået, fordi vi blev bedt om at skrive en sjov sang

Ingen humor
Ifølge formanden, er der stor forskel på, at udtale sig officielt, og så lave en sjov festsang til et ungdomspolitisk arrangement, selv om han erkender, at humoren ikke var i top.

- Mange syntes ikke, at det var sjovt, og det er vi selvfølgelig kede af. Vi må erkende, at vi åbenbart ikke kan finde ud af at lave noget, der er skrigende morsomt, siger Lucas Hultgren.

450 kommentarer
Vis kommentarer