Ups! Espersen foreslog selv udskældt forslag

Dansk Folkeparti og Søren Espersen forslog punktafgift på fremmedsprogede reklamer for to et halvt år siden. Søren Espersen mente, at det var 10-11 år siden. Jeg har ikke haft styr på det, erkender næstformanden

Søren Espersen gav tidligere på dagen udtryk for, at forslaget var 10-11 år gammelt. (Foto: Finn Frandsen).
Søren Espersen gav tidligere på dagen udtryk for, at forslaget var 10-11 år gammelt. (Foto: Finn Frandsen).

Nogle gange går det hurtigt i dansk politik. Måske alt for hurtigt for Dansk Folkeparti.

Alex Ahrendtsen (DF) forslog i dag punktafgift på fremmedsprogede reklamer. Det måtte han trække tilbage, efter Søren Espersen satte ham på plads. Det er nemlig ikke partiets politik forklarede næstformanden til Ekstra Bladet.

- Det er ikke Dansk Folkepartis politik. For 10-11 år siden vendte vi forslaget og blev enige om, at det var ikke noget, sagde Søren Espersen.

Søren Espersen satte Alex Ahrendtsen på plads torsdag morgen (Foto: Carsten Snejbjerg). Dansk politik Espersen: Jeg satte ham på plads

Men nu viser det sig, at partiet herunder Søren Espersen så sent som for to et halvt år siden fremsatte forslaget om punktafgift på fremmedsprogede reklamer i Folketinget.

- Jeg troede, at det var længere tilbage. Men vi mener det ikke mere. Jeg synes, at det er godt, at man skifter mening. Og det har vi gjort her, hvis vi haft den opfattelse, siger Søren Espersen.

Alex Ahrendtsen trækker forslaget tilbage. (Foto: Per Folkver). Dansk politik DF'er banket på plads: Trækker forslag tilbage

I beslutningsforslaget fra den 23. oktober 2012, som udover Søren Espersen blev fremstillet af blandt andet af Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaard, Alex Ahrendtsen og Søren Espersen, lyder det:

'Punktafgift på fremmedsprogede reklamer i såvel radioen som andre delvis eller helt kommercielt finansierede fjernsynskanaler, der sender til og fra Danmark. Fremmedsprogede sætninger og slagord alene må tillige udløse punktafgift. Al markedsføring på andet end dansk udløser punktafgifter.'

Du gav udtryk for, at det var noget I havde vendt og diskuteret. Men i 2012 foreslog I det selv?

- Jeg har ikke lige haft styr på, hvor lang tid tilbage det var. Vi forslog det i 2006, og det her er kommet med i 2012 igen, og det skulle det ikke have været, siger Søren Espersen.

- Men du sagde, at I vendte forslaget?

- Det gjorde vi 2006, hvor vi diskuterede det. Så har der været tale om en genfremsættelse som ofte sker, og der skulle det afsnit været taget ud.

- Så når man vender politik hos Dansk Folkeparti betyder det, at man fremsætter det i Folketingssalen?

- Nej, det har jeg heller ikke sagt. Jeg sagde, at vi vendte forslaget i 2006 og blev enige om, at det var ikke den vej, vi skulle gå. I 2012 har vi åbenbart fremsat det igen uden at have fjernet den del af det. Men vi mener ikke det her mere, hvis vi har ment det før.

Dansk politik TV: Vred Espersen truer med at skride

R: Det er DF politik
Hos Det Radikale Venstre synes man, at fremsættelsen af forslaget for to et halvt år siden er et bevis på, at forslaget er partiets holdning.

- Det er Dansk Folkepartis politik. De sender hele tiden nogle prøveballoner op, også ser de, om de er populære eller ej. Hvis de ikke er populære, så er det tydeligvis ikke deres politik. Det er pinligt. Jeg troede, at de havde styr på den slags, siger Ida Auken.

- Det er ikke i orden at stå og sige, at det ikke er ens politik, når det er under tre år siden, at man har fremsat det, bare fordi det er upopulært, siger hun.

Men den vurdering er Søren Espersen ikke enig i.

- Sagen er, at Ida Auken ikke ved, hvad der er Dansk Folkepartis politik. Det her er ikke vores politik. Har vi haft opfattelsen før, så mener vi det ikke mere. Det interesserer mig ikke, hvad hun siger, fortæller Søren Espersen.

101 kommentarer
Vis kommentarer