Utilfreds lærer: Kom ud i virkeligheden, Bertel!

3 mod 1: Folkeskolelærer Jørgen Thyregod inviterer Bertel Haarder til at besøge landets folkeskoler og lave et eftersyn af folkeskolereformen

Jørgen Thyregod inviterer Bertel Haarder til at besøge landets folkeskoler.
Følg Politik

Vil du udfordre en politiker på et politisk emne? Så skriv til fn@eb.dk

Politikerne har det for nemt, når de sidder på Christiansborg og bestemmer. De bør komme ud i den virkelige verden, mener folkeskolelærer Jørgen Thyregod.

Sammen med Cecilia Fava, formand for Folkeskoleforældre, diskuterede han i dag folkeskolen med den tidligere undervisningsminister Bertel Haarder (V) i Ekstra Bladets debatprogram '3 mod 1'.

- Kom ud i virkeligheden. Lav et 360-graders eftersyn af den her folkeskolereform. Kig den rigtig grundig igennem, sagde Jørgen Thyregod til Bertel Haarder fra Venstre.

Se den heftige debat øverst i artiklen

Han underviser på Skolen på Nyelandsvej på Frederiksberg og er ærgerlig over, at lærerne har mindre tid til at forberede sig.

- Jeg har aldrig oplevet det før, men jeg har det ikke særligt fedt om morgenen mere. Jeg gider næsten ikke, men når jeg så kommer over og står i undervisningen, så kan jeg godt se, hvorfor jeg kom alligevel. Jeg er slet ikke forberedt på den samme måde, lød det fra den bekymrede lærer.

Bertel Haarder er træt af undervisere, der holder skrapt øje med klokken og ikke bruger ekstra tid på at forberede sig.

- Hvis du er uforberedt, så er det, fordi du på et tidspunkt siger: 'Hov, nu er tiden gået. Så kan jeg ikke forberede mig', sagde Bertel Haarder.

Syvårige Lucia: Jeg har ikke mødt min lærer endnu

- Det kan du sagtens sige. Det er ikke dig, som møder uforberedt op til timerne. Det er for nemt at sige. Kom og fortæl os, hvordan vi skal gøre det. Prøv at se på virkeligheden, konstaterede Jørgen Thyregod.

Frustreret lærer: I ødelægger det for eleverne!

Ked af det
Folkeskolelæreren oplever, at skolereformen og lov 409, som kræver, at underviserne skal være på skolen i hele deres arbejdstid - også når de forbereder sig, svækker elevernes faglighed.

Kaos i folkeskolen: Lærerne flygter

- Jeg gør ikke det samme som før. Det er jeg ked af, fordi jeg kan se på resultaterne til eksamen, at de (eleverne red.) har lavet nogle fejl, som de aldrig ville have lavet før, sagde han.

Også forældrene mærker konsekvenserne af, at lærerne har mindre tid til at forberede sig.

- Eleverne får ikke den feedback, som de plejer at få, lød det fra Cecilia Fava, formand for foreningen Folkeskoleforældre.

Se hele den intense debat om folkeskolen her

3 mod 1

Ekstra Bladet holder med vælgerne. Derfor giver vi jer ordet. I alle hverdag under valgkampen udfordrer to vælgere en politiker. Og vores vært Paula Larrain er på vælgernes side. Så det bliver '3 mod 1'.

Har du lyst til at udfordre en politiker? Så skriv en mail til fn@eb.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind