V-angreb: Socialdemokraterne har troværdighed som Nigeria-breve

Venstres Jakob Engel-Schmidt raser over ny socialdemokratisk kampagne, hvor Løkke og Thulesen Dahl vil stjæle fra pensionisterne

Det er dette billede, der får Venstres Jakob Engel-Schmidt til at angribe Socialdemokraterne og sammenligne med Nigeria-breve. Foto: Facebook.
Det er dette billede, der får Venstres Jakob Engel-Schmidt til at angribe Socialdemokraterne og sammenligne med Nigeria-breve. Foto: Facebook.

Venstre retter nu et voldsomt angreb mod Socialdemokratiets troværdighed. Partiets troværdighed bliver direkte sammenlignet med de famøse Nigeria-breve.

Det sker efter, at regeringspartiet har lagt et billede på partiets Facebook, hvor der bliver lagt op til, at Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl vil skære i folkepensionen, dagpengene og SU.

Lars Løkke bløder op på krav om nulvækst

- Socialdemokratiet har nået et historisk lavpunkt i deres kommunikation. Påstanden om, at Venstre vil skære i pension og SU er fri fantasi. Ironien når et pinligt højdepunkt, når kort politisk research afslører, at regeringen selv ville gøre det dyrere at være pensionist for mindre end halvandet år siden, og kun Venstres indgriben forhindrede den ubehagelige udvikling, siger Venstres Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

Den 'korte, politiske research', Venstres innovationsordfører henviser til, er, at daværende skatteminister Thor Möger Pedersen i maj 2012 ville skære velhavende folkepensionisters grundbeløb til 13.600 kr. årligt.

- Mest af alt, er jeg målløs over at landets førende regeringsparti ikke behandler deres egen troværdighed med større respekt. Socialdemokraterne bærer i forvejen rundt på  en historisk arv af løftebrud, og reducerer dygtigt deres egen troværdighed til niveau med de såkaldte 'Nigeria-breve', når partier uden belæg beskylder oppositionen får ubehagelige politiske hensigter, siger Jakob Engel-Schmidt.

Nulvækst-cirkus: Løkke sprænger blå blok

- Jeg tror desværre ikke, det er sidste gang før valget vi kommer til at opleve den socialedemokratiske kampagnemaskine køre på over anstændighedens grænse. Desperation kommer til udtryk på mange måder, og en af de mest tydelige er desværre ubehageligt politisk mudderkast uden nogen form for substans, siger han til Ekstra Bladet.

Baggrunden for det socialdemokratiske kampagne-billede er dog hverken Nigeria eller løftebrud. Det skyldes i stedet, at Lars Løkke tidligere på ugen blødte op på Venstres krav om nulvækst.

I et interview med Berlingske sagde Lars Løkke, at nulvækst 'jo kan skrues sammen på mange måder'. Hvis et borgerligt flertal kan blive enig om besparelser på udgiftsposter, der ligger uden for den offentlige udgiftsramme, kan der muligvis godt blive råd til noget mere velfærd.

Så uenig er Løkke med sine venner

Det vil eksempelvis sige, at der godt kan bruges flere penge på sygehuse, hvis der samtidig skæres på overførselsindkomster.

- Venstre vil gerne have regeringsmagten i Danmark. Så må Lars Løkke også fortælle, hvad det er han vil, men han kommer ikke med nogen svar overhovedet. Han siger, at der skal betales krone til krone, hvis der skal bruges mere nogle steder i den offentlige vækst. Men vi må ikke få at vide, hvor pengene skal tages, siger Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn til Ekstra Bladet.

- Der er jo snart kun SU, dagpenge og folkepension tilbage, hvis ikke Venstre da vil spare på statsligt politi. Og hvis Kristian Thulesen Dahl virkelig mener, at det er så godt, som han siger, så må han også være tilfreds med at skære. Det synes jeg ikke er et lavpunkt, at vi gør opmærksom på. Det er tværtimod et lavpunkt, at jeg som politisk modstander og borger i Danmark ikke kan få at vide, hvad det er, Venstre og DF vil skære i, hvis de får magten, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær