V-asylforslag hænger i tynd tråd

Det bliver svært for Venstre at forhindre asylansøgere i at bo og arbejde udenfor asylcentrene som bebudet.

Et af de mest symbolske forslag fra Venstre på udlændingeområdet ser nu ud til at strande.

I hvert fald får Venstre svært ved at samle flertal for det stort opslåede mål om, at asylansøgere ikke længere skal kunne bo og arbejde uden for asylcentrene. Det skriver Politiken tirsdag.

- Vores udgangspunkt har været, at folk skal kunne bo og arbejde uden for centrene, og det er stadig vores udgangspunkt.

- Og vi har noteret os, at regeringen heller ikke har det i sit regeringsprogram, at der skal ske forandringer i det, siger politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) til Politiken

Muligheden for, at asylansøgere kan bo og arbejde uden for asylcentrene, blev indført i 2012 af den tidligere S-R-SF-regering, EL og så Liberal Alliance som det eneste borgerlige parti.

Når den nye integrationsminister, Inger Støjberg (V), senere i denne uge fremlægger et forslag om at indføre lavere ydelser til indvandrere og flygtninge, sker det blandt andet fordi, at det skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at søge mod Danmark.

Samme argument har Venstre brugt om at ville bremse asylansøgeres mulighed for at bo og arbejde uden for centrene, men et sådant forslag har Støjberg ikke med under armen, bekræfter hun.

Muligheden for at bo og arbejde uden for asylcentre er en af de - ifølge Venstre - 31 lempelser, som den gamle regering gennemførte, og som Venstre derfor det seneste års tid har bebudet, at en Venstre-ledet regering vil rulle tilbage.

Ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, havde det være "oplagt, at man havde taget det med, for det har Venstre jo tidligere meldt ud".

35 kommentarer
Vis kommentarer