Annonce:
Annonce:

V: Flygtninges årelange ophold er uundgåelige

Mange flygtninge opholder sig længe i Danmark, og netop derfor skal de i arbejde, mener Venstre

Annonce:
Følg Politik

Så længe krige raser rundt om i verden, er Danmark nødt til at give ly til mennesker på flugt. Også selvom konflikterne trækker ud i årevis.

Det understreger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth, efter at det er kommet frem, at ganske få flygtninge har mistet deres opholdstilladelse de seneste år.

- Vi står fast på, at det øjeblik, der er fred i en flygtnings hjemland, og det er ansvarligt at sende flygtninge hjem, så skal de sendes hjem.

- Men det her er en afspejling af, hvor kaotisk situationen er i netop lande som Syrien og de andre lande, som folk flygter fra, siger Marcus Knuth til Ritzau.

Kun tre flygtninge har fået inddraget deres opholdstilladelse i perioden 2012 til 2015, fordi situationen, hvor de kommer fra, er blevet bedre.

Annonce:

Det har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) oplyst i et svar til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Det understreger vigtigheden af, at dem, der får ophold i Danmark, skal ud på arbejdsmarkedet, så de kan bidrage, siger Marcus Knuth.

- Dansk Folkepartis synspunkt om, at folk ikke skal bidrage til det danske samfund, fordi de nok snart skal hjem igen, er altså ikke holdbart.

Ifølge Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti viser tallene, at det danske asylsystem ikke fungerer efter hensigten. For tidsbegrænsede ophold bliver evige, mener han.

- Fordi systemet og praksis er på en sådan måde, at man stort set ikke sender folk hjem, så siger det sig selv, at de bliver her permanent, siger Martin Henriksen.

Men Marcus Knuth afviser, at det lave antal flygtninge, der sendes hjem, skyldes grundlæggende problemer med systemet.

- Faktum er bare, at der ikke på nuværende tidspunkt er fred i de lande, som størstedelen af flygtningene kommer fra, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: