V-formand om Ellemann: - Det er strudse-agtigt

Lokalformand kræver handling fra Lars Løkke Rasmussens mulige arvtagere

Hvad er det helt præcis, der har ført til kaosset i Venstre? Få et overblik her. Redigering: Kristian Hansen

Venstre-medlemmer fra både folketingsgruppen og fra Region Midtjylland melder klart ud:

Løkke og Jensen må gå af.

Men hvad er egentlig alternativet til den kritiserede duo, der har siddet på topposter i de sidste mange år?

Det vil hovedbestyrelsesmedlem og Venstre-formand i Sorø Jørgen Larsen nu have svar på. Jakob Ellemann-Jensen er ofte blevet nævnt som en mulig Løkke-afløser, men den tidligere miljøminister har endnu ikke meldt sig på banen.

- Jeg har det sådan: Kom ud af busken. Det her er noget strudse-agtigt noget, man har gang i. Det er også en appel til Jakob Ellemann-Jensen. Meld dog klart ud. 

- Om han gør det i dag eller om 14 dage. Diskussionen bliver ved med at køre, og vi har brug for at vide, hvad valget står mellem, siger Jørgen Larsen til Politiken.

Jakob Ellemann-Jensen meldte meldte tidligere på ugen ud, at han støtter, at Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som formand for partiet.

Splittet bagland
I disse dage bliver der i Venstres bagland diskuteret heftigt, hvem der er de rigtige til at stå i spidsen for partiet. I Region Midtjylland har man meldt ud, at man opfordrer både Løkke og Jensen til at trække sig fra deres stillinger.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid som formænd diskuteres i disse dage. Foto: Mads Claus Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid som formænd diskuteres i disse dage. Foto: Mads Claus Rasmussen
 

I Region Sjælland er er der flere meninger om, hvad fremtiden skal bringe. Ifølge Jørgen Larsen var der delte meninger blandt de sjællandske medlemmer, hvor nogen ønsker Løkkes afgang andre Jensens.

Som hovedbestyrelsesmedlem er Jørgen Larsen en del af de Venstre-medlemmer, der lørdag skal diskutere formandskabets fremtid.

Foreløbig har Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen foreslået at få Venstres landsmøde rykket fra 16.-17. november til 21. september.

Kristian Jensen og Lars Løkke har foreslået, at afgørende landsmøde afholdes i Herning 21. september. Foto: Jens Dresling Dansk politik Her er planen: Afgørelsens time i Jensens hjemby

Det faldt ikke i god jord, da V-folk opdagede Troels Lund på den varme linje. Her ses han med Lars Chr. Lilleholt. Foto: Finn Frandsen Dansk politik Drama til V-møde: Taget i smug-sms med Troels Lund

142 kommentarer
Vis kommentarer