V: Hermetisk grænselukning vil dræne landet for politi

Total lukning af grænsen er ifølge regeringspartiet ikke svaret nu. Det vil tværtimod skabe problemer.

Mens Dansk Folkeparti vil have den danske grænse lukket totalt og aldeles, så maner regeringspartiet Venstre til ro.

I øjeblikket kommer der færre asylansøgere til landet end længe, påpeger Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth (V).

Set i det lys vil det være forkert at bruge massevis af ressourcer på at holde grænsen lukket, sådan som Dansk Folkeparti foreslår ifølge Berlingske.

- Overordnet er vi enige i hensigten om, at folk ikke bare skal kunne rejse gennem sikre lande for at søge asyl i Danmark, siger Marcus Knuth.

- Men deres forslag vil for det første kræve en hermetisk lukning af den danske grænse. Med pigtråd og hundevagter, tror jeg de forestiller sig. Det vil dræne resten af landet for politifolk. '

Se også: Thulesen Dahl til Løkke: Luk grænsen nu!

DF vil inden påske fremsætte et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen hurtigst muligt at iværksætte en total, dansk grænselukning, som skal afskære alle asylansøgere, der er rejst igennem et sikkert land såsom Tyskland, fra at søge asyl i Danmark.

Flere eksperter vurderer, at det vil være i strid med Dublin-forordningen, der er det regelsæt, der afgør, hvor flygtninge kan søge asyl. Marcus Knuth advarer mod at bryde med de regler.

- Vi synes det er en god idé, at afvise folk ved grænsen, men det skal ske i samarbejde med landene omkring os, siger han.

107 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere