V-kandidat i beskidt angreb: 'Helle skal sgu leve som dansk familie'

'Det er ikke for mig idealet af en dansk kernefamilie, at du har en statsminister, hvis mand lever og ånder og bor i et andet land', siger Finn Thranum fra Venstre til Jyllands-Posten

Finn Thranum sidder i Folketinget for Venstre (Foto: Folketingets hjemmside)
Finn Thranum sidder i Folketinget for Venstre (Foto: Folketingets hjemmside)

Med kun to dage tilbage, inden krydset skal sættes, bliver det for alvor beskidt mellem kandidaterne.

I hvert fald hvis man lytter til Venstre-manden Finn Thranum, der sidder i Folketinget og stiller op igen. Han siger i et interview med Jyllands-Posten, at han ikke mener, Helle Thorning-Schmidt er egnet som statsminister, fordi hendes mand bor i et andet land.

- Min statsminister skal være et forbillede for mig – et forbillede, der lever og bor, som vi danskere gør. Det der er sgu ikke et normalt parforhold, siger Finn Thranum til avisen.

Tilfreds med Løkke
Finn Thranum mener godt, at Helle Thoning-Schmidt kan være minister, men bare ikke statsminister.

- Min statsminister skal sgu ikke have en ægtefælle, der er parlamentariker i et andet land. De skal sgu leve som en dansk familie, siger Venstre-manden til Jyllands-Posten.

Omvendt kan han ikke sætte en finger på sin partiformand, Lars Løkke Rasmussen:

- Han har fuldkommen ren røv at trutte i. Han har en sød kone, der bakker ham hundrede procent op og nogle dejlige børn. Og de har et normalt liv Danmark, siger Finn Thranum.

Noget tyder dog på, at Finn Thranum fortryder sine udtalelser. På Facebook skriver han, blot 36 minutter efter interviewet blev offentliggjort:

(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
 

Det tunge skyts sættes ind
Socialdemokraterne selv er hele tirsdagen blevet hårdt beskyldt for at være for beskidte i deres kampagne. Det er de blevet af netop Venstre, fordi partiet har sendt breve ud til 1,5 millioner danskere.

I brevene står der blandt andet:

'Venstres vigtigste mærkesag er, at vi skal have nulvækst. I stedet for at bruge flere penge på sundhed og omsorg for vores ældre, vil de give skattelettelser.'

Brevet henvender sig også direkte til danskere, der overvejer at stemme på Dansk Folkeparti.

'Dansk Folkeparti taler meget om velfærd. Men hvis man stemmer på Dansk Folkeparti, får man Lars Løkke Rasmussen som statsminister', skriver Socialdemokraterne.

1,2 millioner af brevene er underskrevet af Helle Thorning-Schmidt, mens resten er underskrevet af en lokal kandidat i det område, de er delt ud.

Martin Henriksen (DF) gæstede mandag Ekstra Bladets studie, hvor han argumenterede for, at man skal fejre jul for at være dansk.

398 kommentarer
Vis kommentarer