Annonce:
Annonce:

V: Kontanthjælpsloft bliver trods kommunernes problemer

S mener, at regeringen som minimum bør udskyde kontanthjælpsloft. Men det bliver der ikke noget af

Annonce:
Følg Politik

Samtidig med, at tusindvis af flygtninge skal huses rundt omkring i landets kommuner, står en stor gruppe kontanthjælpsmodtagere over for at få færre penge mellem hænderne og dermed få sværere ved at betale deres husleje.

På den baggrund foreslår Socialdemokraterne, at regeringen dropper planerne om det kontanthjælpsloft, der er på vej til at blive vedtaget i Folketinget, eller som minimum udskyder forslaget, til de planlagte skattelettelser for de laveste indkomster er på plads.

Men det kan Socialdemokraterne godt glemme alt om, fastslår Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen.

- For Venstre handler det om, at det i højere grad kan betale sig at arbejde, og at vi får flyttet flere kontanthjælpsmodtagere fra overførselsindkomst til et arbejde, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V).

Annonce:

- Kontanthjælpsloftet er en af nøglerne til at sikre, at det faktisk kan betale sig at skifte kontanthjælpen ud, også med et job, hvor lønnen er i den lave ende.

Det fremgår dog af lovforslagets bemærkninger, at regeringen kun regner med, at omkring 700 flere personer vil komme i arbejde som følge af forslaget.

Det har fået organisationer som KL, Boligselskabernes Landsorganisation og socialcheferne til at advare om flere udsættelser, fordi kontanthjælpsmodtagerne vil få svært ved at betale husleje.

Kontanthjælpsloftet er første del af, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) før valget præsenterede som en "det skal da kunne betale sig at arbejde"-reform.

Anden del skal ifølge Venstre være skattelettelser til dem med de laveste indkomster. Det er dog langt fra sikkert, at der vil være flertal for det, og forhandlingerne er foreløbig udsat til efteråret.

Annonce:

Men hvis de skattelettelser, modsat hvad Venstre tror og ønsker, ikke skulle blive til noget, bliver der alligevel ikke tale om at rulle kontanthjælpsloftet tilbage.

- Bestemt ikke. Kontanthjælpsloftet er helt afgørende for, at der er en forskel på at gå på arbejde og være på kontanthjælp. Det er også et spørgsmål om rimelighed, siger Hans Andersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: