Annonce:
Annonce:

V: Lejre og flygtningekvoter behøver ikke hænge sammen

Morten Løkkegaard, Venstres EU-ordfører, lægger vægt på, at det handler om at få kontrol over flygtningekrise

Annonce:
Følg Politik

En række eksperter peger på, at der skal være sammenhæng mellem at oprette europæiske modtagelejre og lave en fælles fordeling af de mange flygtninge, som strømmer ind i EU.

Men det er Morten Løkkegaard, EU-ordfører for Venstre, uenig i.

- De to ting har ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre. Det handler først og fremmest om at få kontrol og få registreret de mange hundredetusinde flygtninge, der kommer til EU.

- Vi skal sikre, at det ikke er som i Italien og Ungarn, hvor hundredetusinde mennesker bare smutter igennem og over grænsen mod nord, siger Løkkegaard og tilføjer:

- Der er akut brug for en registrering og en ordentlig og seriøs behandling af disse mennesker, så vi meget hurtigt får afklaring på, hvem der reelt er krigsflygtninge, og hvem der er fattigdomsflygtninge, som man umiddelbart kan sige til, at der er ikke plads i Europa.

Annonce:

På Christiansborg er et flertal klar til at støtte modtagecentrene, som er blevet foreslået af Tyskland, Storbritannien og Frankrig.

Men hverken den tidligere eller nuværende regering vil indgå en fælles EU-aftale, hvor flygtninge bliver fordelt ligeligt mellem medlemslandene. EU-retsforbeholdet betyder også, at Danmark ikke kan gå med i en sådan aftale.

Hvordan det rent praktisk skal foregår i lejrene, ved Løkkegaard ikke, selvom han som udgangspunkt støtter idéen.

- Af gode grunde kan jeg ikke svare seriøst på det. For det første er jeg ikke ekspert i modtagelejre, og for det andet er det ikke mig, der er kommet med forslaget.

- Men når nu Europas mægtigste kvinde og leder (den tyske kansler Angela Merkel. red.) sammen med sine allierede i Frankrig og Storbritannien fremsætter et ønske om at få oprettet disse centre, så er det nok fordi, der er en vis form for seriøsitet i det.

Annonce:

- Og så må man som udgangspunkt give sin tilslutning til det i det omfang, at det kan lade sig gøre inden for Schengen-samarbejdet, og at det ikke på nogen måde kompromittere vores retsforbehold, siger Løkkegaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: