V-minister fortryder skattelettelser til erhvervslivet

I en kronik skriver skatteminister Karsten Lauritsen (V), at skattelettelser på 1,3 milliarder var en fejl

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Et halvt år efter forhandlingerne om finansloven har skatteminister Karsten Lauritzen (V) ændret holdning til de skattelettelser, som hans eget parti indførte. Det skriver han i en kronik i Børsen tirsdag.

- Vi må erkende, at hvis de økonomiske udfordringer havde været lige så lysende klare i efteråret, var flere af de penge, som gik til erhvervslivets skattelettelser, nok gået til øget velfærd eller til flygtningeregningen, skriver Karsten Lauritzen i Børsen.

På finansloven blev der givet 1,3 milliarder kroner til erhvervslivet. En udskrivning som ministeren afviser vil komme til at gentage sig, når der skal ses på erhvervs- og kapitalbeskatningen i regeringens kommende økonomiske 2025-plan.

Kronikken er en klar udmelding til Liberal Alliance, der har krævet skattelettelser, hvis partiet skal støtte Venstre-regeringen.

Også Dansk Folkeparti kom i sidste uge med en klar udmelding på skatteområdet, da DF-formand Kristian Thulesen Dahl udtalte, at partiet nægter at lægge stemmer til skattelettelser i denne valgperiode på grund af de stigende flygtningeudgifter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen valgte tidligere på året at udsætte forhandlingerne om en skattereform til efteråret.

Det fik LA til at meddele, at partiet ikke kunne garantere regeringens overlevelse efter grundlovsdag, hvis der ikke kom skattelettelser på bordet.

Siden er tidsfristen blevet forlænget til slutningen af året, men det ser ikke ud til at gøre slagsmålet om skatten mindre.

110 kommentarer
Vis kommentarer