V-minister om Lundes Facebook-sviner: 'Jeg var ikke forarget'

Forsvarsminister Peter Christensen forsvarer partiets miljø- og fødevareminister efter personangreb mod Ida Auken på Facebook

Hør om sagen mellem Lunde og De Radikale her

Selv om han kun har siddet en uge som miljø- og fødevareminister, er det allerede lykkedes Esben Lunde Larsen at tiltrække sig opmærksomhed af den uheldige slags.

Søndag aften lagde han noget af en tilsvining op Facebook, efter Radikale Venstres Ida Auken havde været i TV Avisen.

'Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme... Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30'er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet', skrev han.

Dette afstedkom noget af en shitstorm og mere end 3000 har kommenteret opslaget indtil videre. Og der blev bestemt ikke lagt fingre i mellem i kommentarerne, hvor ministeren blev både kaldt 'perfid' og 'respektløs'.

Esben Lunde beklager nu tonen i sit Facebook-opslag. (Foto: Foto: Sanne Vils Axelsen). Politik - 7. mar. 2016 - kl. 07:43 Efter Facebook-sviner: Nu beklager Lunde

Men det er ikke alle, der er lige forargede. Forsvarsminister Peter Christensen var mandag morgen igennem i Radio 24syv for at tale om det danske engagement mod Islamisk Stat i Syrien og Irak. Her kunne værten dog ikke dy sig for at spørge ind til ministerens holdning til Lundes facebook-opslag.

- Jeg så det som et politisk statement fra min kollega, og det man en gang imellem skal være opmærksom på, og som man ikke burde se som et problem, det er, at politikere og ministre også er mennesker, som kan blive godt og grundigt irriterede, lød det fra Peter Christensen.

- Synes du, at han gik over stregen?

- Det har jeg ikke grundlag for at bedømme. Jeg gik godt lide, når politikere siger, hvad de mener, sagde han direkte i æteren.

Selv om Lunde Larsen får opbakning fra sin ministerkollega, følte han nødsaget til at gå ud på facebook og beklage sin dundertale mod Ida Auken. 

'Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over at høre Ida Auken i TV-Avisen ytre, at hun mener, jeg ikke bekymrer mig om miljøet, når jeg endnu ikke har mødtes med hende som miljø- og fødevareminister og talt politik, og når min første gerning som minister er at sætte gang i forhandlinger om en netop en naturpakke, der skal styrke vores natur', lød den noget aparte undskyldning fra den nytiltrådte mijøminister.

Dansk politik - 6. mar. 2016 - kl. 22:22 Ny miljøminister i shitstorm efter ny facebook-update

At Lunde Larsen har været ude at undskylde, får dog ikke Peter Christensen til at ryste på hånden. Miljøministeren gik ikke over grænsen, da han revsede den radikale mijøordfører.

- Jeg var ikke forarget. Jeg kan godt lide, at man siger tingene, som man ser dem, og jeg så det som et politisk statement.

I sin nytårstale opfordrede Løkke til god tone på facebook – spørgsmålet er om, hans egen minister skulle gense den video?

Sådan så det ud, da statsministeren i februar præsenterede Esben Lunde som ny miljøminister

75 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere