V og DF: Dialog med PET om synagoge skal frem i lyset

Dansk Folkeparti og Venstre vil have klar besked om, hvad PET fortalte regeringen om bevogtning af synagoge

Følg Politik

Regeringen bør ifølge Venstre og Dansk Folkeparti lægge al information frem om, hvordan den blev informeret om politiets bevogtning af synagogen i København i forbindelse med angrebet 14. og 15 februar.

Det skriver Politiken.

Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller justitsminister Mette Frederiksen (S) kan dække sig ind under hensynet til fortrolighed, mener de to partier.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kan ikke se nogen grund til at holde dialogen mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og regeringen hemmelig.

- Nu er der kommet en redegørelse på næsten 100 sider med informationer i helt detaljeret form om, hvad der skete under terrorangrebet. Hvorfor skulle lige de informationer, der går til regeringen, behandles anderledes end de informationer, der går mellem forskellige myndigheder og PET, politiet og kommunen og så videre, siger han til Politiken.

Justitsminister Mette Frederiksen konstaterede onsdag, at hun og statsministeren var blevet misinformeret af PET om bevogtningen af synagogen.

Statsministeren sagde på et pressemøde mandagen efter den dramatiske weekend i februar, at bevogtningen af synagogen i Krystalgade blev etableret 'øjeblikkeligt' efter det første angreb lørdag eftermiddag ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

Men ifølge Rigspolitiets gennemgang af hele forløbet blev synagogen først bevogtet fire timer efter de første skud ved Krudttønden.

Og lørdag oplyste en anonym kilde til Politiken, at PET på intet tidspunkt havde sagt, at synagogen var under den form for bevogtning, som regeringen hævdede.

Mette Frederiksen har allerede gjort det klart, at dialogen mellem regeringen og PET forbliver mellem parterne.

Men det vil Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, ikke acceptere.

- Regeringen kan ikke dække sig ind under fortrolighedshensyn i denne sag, siger han til Politiken.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind