Annonce:
Annonce:

V-ordfører står fast: Smykker bliver ikke beslaglagt

Groteske, teoretiske eksempler, siger Jakob Ellemann-Jensen efter kritik af hans udlægning af smykkelov

Annonce:
Følg Politik

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, står fast på, at der ikke vil blive beslaglagt smykker fra flygtninge, selvom en nyligt offentliggjort vejledning til politiet nævner genstande som "smykker eller ure".

- Der står meget tydeligt, at ting med affektionsværdi ikke kan beslaglægges. Smykker, som man går med, har i deres natur affektionsværdi. Så nej, vi kommer ikke til at tage folks smykker, siger han til Ritzau.

Ellemanns udlægning af loven er kommet under beskydning. Før vedtagelsen sagde han blandt andet til tv-stationen CNN, at Danmark ikke vil tage smykker fra folk.

- Det er uhørt, det ville vi aldrig gøre, sagde Ellemann.

Men i den vejledning om visitation, ransagning og beslaglæggelse hos asylansøgere, som Udlændige- og Integrationsministeriet offentliggjorde fredag, er smykker og ure nævnt som eksempler.

Annonce:

Vejledningen fastslår også, at politiet skal lægge vægt på, om en genstand er fremstillet af værdifulde materialer som guld og ædelsten.

- Der vil komme sager, hvor man både konfiskerer kontante beløb og værdigenstande som smykker. Det fremgår klart af loven og vejledningen, sagde udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Ritzau fredag.

Heller ikke Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten, forstår Ellemanns udlægning. Det siger hun til Politiken.

- Man kan sagtens opstille en grotesk teoretisk situation, hvor man har købt otte guld-Rolexure besat med brillanter. Ja, så vil de nok blive konfiskeret. Men det er jo ikke det, der er problemet, siger Jakob Ellemann.

- Det handler om menneskers smykker. Vi kan sagtens gøre det til en krig om ord og finde på tænkte eksempler. Jeg synes, det er for alvorligt til det, siger han.

Annonce:

- Det, der er relevant, er de ting, der betyder noget for mennesker. Det er en selv, der afgør, hvad der har betydning. Det er det, vi skal diskutere, ikke åndssvage eksempler på, at der kommer en med en stor kuffert med ditten og datten, siger Ellemann.

Da justitsminister Søren Pind (V) tilbage i november skulle forklare den nye stramning, brugte han netop en kuffert fuld af diamanter som eksempel.

- Vi taler om væsentlige værdigenstande, som ikke har personlig affektionsværdi. Vi taler om en situation, hvor en mand kommer gående med en kuffert fuld af diamanter og samtidig søger ly i Danmark. Det er sgu da kun rimeligt, sagde Pind i DR-programmet "Vi ses hos Clement".

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: