V-politiker kørte 160 km/t: Nu skal han i retten

Thomas Danielsen er anklaget for at have kørt for stærkt på motorvejen. Nu vil Folketinget ophæve hans immunitet, så sagen kan komme for en dommer

Venstres Thomas Danielsen kan se frem til en tur i retten. Venstre-manden er tiltalt for at have kørt for stærkt (Foto: Jens Dresling)
Venstres Thomas Danielsen kan se frem til en tur i retten. Venstre-manden er tiltalt for at have kørt for stærkt (Foto: Jens Dresling)

Venstres unge håb i form af Thomas Danielsen er tilsyneladende en herre med fart i blodet.

For præcis et år siden blev han stoppet af færdselspolitiet og sigtet for at have kørt 161 km/t på en strækning, hvor det kun var tilladt at speedometret ramte 130.

Anklagemyndigheden har nu efterforsket sagen og besluttet, at der skal rejses tiltalte mod den 31-årige nordjyde, men først skal sagen en tur forbi Folketingssalen.

Medlemmer af Folketinget er som udgangspunkt beskyttet af en såkaldt parlamentarisk immunitet, og derfor har 21 medlemmer af Folketingets Udvalg for Forretningsorden enstemmigt indstillet, at Venstre-medlemmet får ophævet sin immunitet. Dermed kan sagen komme for en dommer.

En beslutningen, der glæder V-manden.

- Det er en privat tvist om i  hvilken grad, jeg har overtrådt færdselsloven. I sådanne spørgsmål er det kutyme, at det afgøres i byretten.

- Derfor har jeg ønsket, at få ophævet min immunitet, og jeg ser med sindsro frem til en afklaring i sagen, skriver han i en SMS til Ekstra Bladet.

Tirsdag forventes det, at et flertal i Folketinget vil at ophæve Venstre-medlem Thomas Danielsens immunitet.

Eksklusiv klub
Thomas Danielsen blev nyvalgt til Folketinget ved valget i september 2011, hvor Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen tabte statsministerposten.

Thomas Danielsen er ikke et af de mest højtråbende medlemmer i Venstres folketingsgruppe, men hvis han bliver dømt, kan han se frem til at blive medlem af en eksklusiv klub af nuværende og forhenværende folketingsmedlemmer.

I den klub er bl.a. to tidligere trafikministre (eller transportminister, som er den officielle titel i dag, red.) - nemlig Jacob Buksti og Henrik Dam Kristensen, begge Socialdemokraterne.

Jakob Buksti kørte i oktober 2003 173 km/t på motorvejen mellem Ringsted og København på et sted, hvor den højest tilladte hastighed var 110 km/t.

Henrik Dam Kristensen røg i fælden i oktober 2011, kort efter han var blevet udnævnt til transportminister. Han var på vej til en fodboldkamp i Vejle, da han blev målt til at have kørt 10 km/t for stærkt. Det kostede ham en bøde på 1500 kroner.

Nyrup i fælden
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) røg i fatfælden i maj 2010, da han var på vej til sit sommerhus i Nordsjælland. I landsbyen Kagerup blev han målt til at have kørt 86 km/t, hvor den tilladte hastighed var 50 km/t.

Thomas Danielsens partifælle i Venstre, Karsten Nonbo, der også er politibetjent, kørte i 2008 18 km/t for stærkt ved Haslev. Dengang var Karsten Nonbo formand for Færdselssikkerhedskommissionen.

En anden tidligere formand for Færdselssikkerhedskommissionen, det tidligere konservative folketingsmedlem Helge Adam Møller, røg også i fartfælden.

91 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere