V-profil i stormvejr efter abort-forslag: Kvinder skal selv betale

Kristian Phil Lorentzen er kommet i alvorlig modvind, efter han har foreslået, at kvinder selv skal betale, hvis de vil have foretaget deres tredje abort. Vanvittigt, mener Dansk Kvindesamfund

Lars Løkke har siden valgkampens begyndelse været i stormvejr, men nu kan han se frem til at få en smule selskab fra en partifælle

Venstres Kristian Pihl Lorentzen har foreslået, at kvinder selv skal betale deres abort, hvis det er tredje gang.

- Der er nogle kvinder, som bruger abort som prævention. Derfor mener jeg, at der skal være brugerbetaling fra tredje gang, man vælger at få en abort.

- Det kan smutte for alle, men sker det igen og igen, er det sløseri. Er man et socialt tilfælde kan man dog søge om tilskud fra kommunen, foreslår Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Venstre-kandidaten understreger, at det kreative forslag udelukkende er et udtryk for hans egen holdning, men alligevel er det ikke faldet i god jord.

Dansk politik TV: Løkke lover job-fest til billige udlændinge

Hverken hos vælgerne på de sociale medier eller i Dansk Kvindesamfund.

- Det er jo et vanvittigt forslag. Det er jo en ekstra skat på at være kvinde - eller forestiller han sig, at man sender halvdelen af regningen til mænd? Hvad er det dog for et kvindesyn?

- Og det at man kan søge sit socialkontor om at betale. Så kommunen skal også vide, hvor mange aborter man har fået?, siger Dansk Kvindesamfunds næstforkvinde Ulla Tornemand til MetroXpress.

Sociale medier koger over
Men det er ikke kun Dansk Kvindesamfund, der ryster på hovedet over Kristian Pihl Lorentzens forslag.

Også på de sociale medier har det skabt ballade.

Trækker i land
Forslaget blev fremlagt på foreningen 'Retten til Liv's hjemmeside, men Venstre-politikeren har allerede bedt om at få citatet fjernet fra hjemmesiden.

Dansk politik Efter Løkke-historie: Hvad skal vi med billige udlændinge?

Retten til Liv havde lavet en rundspørge til flere politikere, men Kristian Pihl Lorentzens svar er nu ikke længere at finde på hjemmesiden. Ifølge foreningens formand, Per Damgaard Pedersen, er det sket efter aftale med V-kandidaten.

Vores webredaktør blev kontaktet for kort tid siden af Kristian Pihl Lorentzen og blev bedt om at tage citatet ned, siger han til tv2.dk.

På Twitter har Venstre allerede afvist, at det nogensinde bliver en del af partiets politik.

Johanne Schmidt-Nielsen. (Foto: Gregers Tycho) Dansk politik Johanne: Løkke er taget med bukserne nedeKristian Pihl Lorentzen var også i modvind i december sidste år, fordi han havde skjult valgstøtte. Venstres trafikordfører  understregede, at det var uheldig fejl, som gjorde, at pengene ikke blev opgivet, som reglerne ellers foreskriver.

196 kommentarer
Vis kommentarer