V-profil om voldelig Christiania-video: Det bør undersøges

En video optaget på Christiania viser en kvinde, der kommer gående ind i voldsomme optøjer på fristaden, og bliver skubbet brutalt bagover i en cykel af en betjent. V-ordfører mener, forholdet skal undersøges

En video fra Christiania viser en politimand, der skubber en kvinde ned i en cykel, da hun kommer gående ind i en voldsom aktion. Den voldsomt anspændte stemning mellem politi og hashhandlere kulminerede torsdag eftermiddag i, at op med 100 personer gik til angreb på politiet.

Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen mener, at forholdet skal undersøges:

- Uanset hvad man mener om hash, så er det helt uacceptabelt at angribe politiet. Omvendt er det vigtigt, at politiet ikke overreagerer. Jeg er med på, at det må være svært, men nogle af de videoklip, man har set, ser ret voldsomme ud.

- En betjent skubber en pige hårdt så hun nærmest flyver baglæns, falder over en cykel og slår baghovedet ned i jorden. Det bør derfor undersøges, om politiet har optrådt korrekt, lyder det i en SMS fra Jan E. Jørgensen.

112 - 1. jun. 2018 - kl. 10:59 Kvinde banket i jorden i kaos-video: Nu taler politiet om episoden

Giver ikke meget for videoen
De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard mener ikke, at der er noget at komme efter i den video, lyder det på Twitter.

- Jeg giver ikke meget for den video, skriver hun.

- Folk er blevet bedt om at flytte sig, og følger ikke ordrer. Det skal de, ellers må politiet fjerne dem. Kender heller ikke kilden til videoen. Usmageligt at tale om legalisering af hash, når betjente håndhæver de regler, et flertal har bestemt, skriver Abildgaard, med henvisning til, at Liberal Alliances udlændingeordfører Laura Lindahl kommenterer på videoen, og skriver at kampen mod cannabis ikke giver nogen mening.

'Det ser ikke godt ud'
Vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, fortæller fredag morgen til Ekstra Bladet, at de er i gang med at undersøge sagen nærmere, men han indrømmer, at det ser uheldigt ud.

- Jeg har set videoen, og det ser ikke godt ud. Det kan vi lynhurtige blive enige om. Men man skal bare huske på, at det her er en ophidset situation. Det, man ikke kan se på kameraet, er, at til højre for vinklen står der altså en horde af mennesker, der kaster ting efter politiet, siger han.

Radio24syv, som har lagt videoen op på det sociale medie Twitter, skriver at de har lånt den af en kvinde ved navn Sara Thane. 

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Mette Abildgaard og Laura Lindahl.

248 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere