V-profil: Sæt Tulle i spidsen for forhandlingerne

Venstres Jens Rohde mener, at de andre borgerlige partier bør gøre Kristian Thulesen Dahl til kongelig undersøger

Thulesen Dahl (foto: Jens Dresling)
Thulesen Dahl (foto: Jens Dresling)

Venstres fremtrædende medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde blander sig nu i magtspillet om en ny regering.

Oven på valget i torsdags er hans egen formand, Lars Løkke Rasmussen, blevet udpeget som kongelig undersøger. Dermed er det Løkke, som sidder i spidsen for regeringsforhandlingerne.

Men Rohde melder nu ud på Facebook, at han i stedet mener, at de borgerlige partier bør udpege DF-formand Kristian Thulesen Dahl som kongelig undersøger.  

'Så må vi jo se, om DF også i den situation vil prøve at fortælle historien om, at man får laaangt mere indflydelse ved at stå uden for regering', skriver Rohde.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup forlader Amalienborg. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Tulle sidder med trumferne

Fuldstændig absurd
Thulesen Dahl har gang på gang slået fast, at Dansk Folkeparti gerne sidder uden for en regering, hvis det giver partiet den største indflydelse.

Så sent som lørdag konstaterede DF-formanden, at 'det mest sandsynlige er, at vi er uden for regering'.

Men Jens Rohde køber ikke Thulesen Dahls forklaring.

'Det er fuldstændig absurd, at et parti, der kan vælge og vrage mellem de tungeste ministerposter, forsøger at bilde folk ind, at der er større indflydelse uden for regering end indenfor. Det er i virkeligheden en tilståelsessag.' skriver Rohde.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Jens Rohde. Han skriver i en sms:

'Det er en teaser for et program. Intet andet'. 

Du kan se Jens Rohdes Facebook-opdatering herunder. Efter at flere medier har omtalt den, har han valgt at give lave en tilføjelse:

 

277 kommentarer
Vis kommentarer