Annonce:
Annonce:

V-profiler angriber Støjberg: Hun har brudt loven

Tidligere ministre og folketingsmedlemmer i Venstre kritiserer udlændingeminister Inger Støjberg (V) for håndtering af asylpar med mindreårige

Oppostionen lugter blod, og vil have mig fyret, skrev Inger Støjberg på Facebook før samrådet om asylpar torsdag. En af dem, der gik rigtig hårdt til Inger Støjberg, var Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. (Video: Ritzau)
Annonce:
Følg Politik

Inger Støjberg får høvl fra fremtrædende Venstrefolk, der mener, at hun har brudt loven og talt usandt i sagen om asylpar med mindreårige.

Angrebet kommer både fra folketingsmedlemmer og ministre, og Venstres folketingsmedlem gennem 14 år Eyvind Vesselbo opfordrer Støjberg til at lægge mails frem, så sandheden kan komme frem.

- Støjberg har brudt loven, da hun sagde, at alle par skulle skilles ad, og det overrasker mig, fordi hun er minister, og hun ved godt, hvad der står i loven, siger Eyvind Vesselbo.

- Jeg er ikke på jagt efter Inger Støjberg, jeg er på jagt efter sandheden, så borgerne ikke sidder tilbage med en følelse af, at man bare kan bryde loven. Hvad er så det næste? spørger han.

Annonce:

Inger Støjberg var i sidste uge i et fem timer langt samråd i sagen, og hendes forklaring er efterfølgende faldet fra hinanden ifølge oppositionen, lektor i forvaltningsret og nu også Venstre-folk.

- Inger har sagt to forskellige ting, som ikke begge kan være rigtige, så det må opklares. Vi har en minister, som ikke taler sandt, siger Eyvind Vesselbo.

Dokument undergraver Støjbergs forklaring

Ondt af kolleger
Derfor har Eyvind Vesselbo ondt af de Venstre-kolleger i Folketinget i dag, der må tage kugler for ministerens lovbrud.

- Det er synd for mine kolleger i folketingsgruppen, som i den grad er underlagt social kontrol, fordi de er nødt til at gå ud og forsvare noget, som man måske ikke synes er rigtigt, fortæller han.

- Man skal være loyal overfor befolkningen, så de får sandheden, og ikke en minister, som har brudt loven, siger det tidligere folketingsmedlem.

Udlændinge- og integrationsministerens påstod gang på gang, at asylpar med mindreårige blev skilt ad i henholdt til alle regler, selvom hun udsendte en instruks med en ulovlig procedure i februar 2016.

Annonce:

To uger senere gentog Inger Støjberg den ulovlige procedure i et skriftligt svar til de konservatives Naser Khader.

'Derfor har jeg i sidste uge anmodet Udlændingestyrelsen om at ændre praksis således, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet kan bo sammen med en ægtefælle eller samlever. Det gælder også, hvis parret har et eller flere fælles børn,' skrev Inger Støjberg.

Birthe Rønn revser Støjberg om asylpar: 'Fundamental brist'

'En fundamental brist'
Hvis Udlændingestyrelsen har fulgt ministerens anmodning, så har de brudt loven, fordi alle par skal vurderes individuelt og konkret. Det er ulovligt at skære alle over en kam, hvilket også har fået den tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at revse Støjberg.

- Man kan ikke med lukkede øjne behandle sager i bundter. Det kan man ikke.

- Det er en helt fundamental brist, hvis man ikke gør det, sagde Birthe Rønn Honbech.

Annonce:

Under et samråd i torsdags oplyste Inger Støjberg, at der samtidig med en ulovlig skriftlig instruks også blev givet en lovlig mundtlig, som sagde, at alle skulle vurderes individuelt.

Der er omtalt en mundtlig instruks i sagen, men den nævner intet om en konkret og individuel vurdering af parrene. Ifølge et skriftligt svar under sandhedspligt fra Udlændingestyrelsen til Folketingets Ombudsmand indeholdt den mundtlige instruks det samme som den ulovlige på skrift.

DF: Støjberg oversolgte instruks til Udlændingestyrelsen

Virker meget mærkeligt
Hverken Udlændingestyrelsen eller Inger Støjberg har dokumenteret en mundtlig instruks med lovligt indhold, og Eyvind Vesselbo finder Støjbergs forklaring mærkelig.

- Man kan ikke give en skriftlig instruks, som bryder loven, og så bagom sige, at det skal I ikke gøre alligevel. Det virker meget mærkeligt, siger han og fortsætter:

- Hvis der var en mundtlig instruks, så må ministeriets embedsmænd gå ud og sige det.

Annonce:

Den tidligere indenrigsminister og medlem af Venstres hovedbestyrelse, Britta Schall Holberg, undrer sig også over Inger Støjbergs forklaring, skriver Information.

- Det er synd for Venstre, at vi skal trækkes med det her, for det er klart, at det belaster Venstre. Der kommer flere samråd, for der har været forvirring, og der er det svært at være kategorisk. Men man skal ikke sige noget, der ikke holder som politiker, siger Britta Schall Holberg til Information.

Nyt angreb på Støjberg: Hun er ikke specielt stram

Minder om tamil-sagen
Eyvind Vesselbo har forsket i Tamil-sagen, der endte med en rigsretssag mod den daværende justitsminister Erik Ninn-Hansen (K).

Venstremanden ser flere paralleller til sagen, og han mener, at det er forkert af DF og Venstre at holde hånden over en minister, der bryder loven.

- Det er et skråplan, hvis vi er kommet til, at man kan bryde loven, bare man har 90 mandater. Sådan var det ikke i nullerne i Venstre, fortæller han.

Annonce:

Inger Støjberg har tidligere forsvaret sig med, at kritikere af hendes håndtering af sagen ikke vil sætte ind overfor de såkaldte barnebrude.

- Hun laver et meget ubehageligt spin mod alle dem, som synes, man skal overholde loven. Hun beskylder dem for at gå ind for sex med mindreårige, siger Eyvind Vesselbo.

Ekstra Bladet arbejder for at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Støjberg ændrer forklaring i sag om barnebrude - og erkender fejl

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: