V: Rigsrevision skal tjekke Skat i svindelsag

Rigsrevisionen skal tjekke Skat om udbytteskat, siger Venstre skatteordfører, Louise Schack Elholm

Rigsrevisionen skal granske sagen, hvor Skat har mistet 6,2 milliarder kroner i udbytteskat.

Det siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, mens De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, kræver en uvildig advokatundersøgelse.

- Jeg er glad for, at (skatte) ministeren allerede har sat en undersøgelse i gang, og at bagmandspolitiet nu også undersøger sagen, siger Louise Schack Elholm i en skriftlig kommentar.

- Og jeg vil også gerne opfordre statsrevisorerne til at bede Rigsrevisionen gå ind i sagen.

I 2013 kritiserede Statsrevisorerne Skat kraftigt for ejendomsvurderingerne efter en sønderlemmende rapport fra Rigsrevisionen. Vurderingerne ændres fra 2017 for boliger og 2018 fra erhvervsejendomme efter utallige fejl.

Venstre skoser SR-regeringen for Skats "helt skæve prioriteringer"

- Men den tidligere regering valgte alligevel, at det åbenbart var vigtigere, at Skat kunne luske rundt i danskernes baghaver uden dommerkendelser, end at dæmme op for, at udenlandske kriminelle er gået direkte ind af fordøren og har svindlet sig til milliarder af danske skattekroner, siger Louise Schack Elholm.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bedt intern revision, som i 2010 og 2013 advarede Skat, om at tjekke sagen på fire uger.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, afviser ikke at lade Rigsrevisionen se på sagen.

- Vi må se, hvad der kommer fra Karsten Lauritzen, efter de første fire ugers arbejde. Hvis vi ikke kommer ordentligt til bunds, må vi se på andre håndtag. En uvildig advokatundersøgelse kunne også være en mulighed, siger Rune Lund.

Han vil vide, om Skat har problemer i andre sager.

- Skat er åbenlyst en organisation i dyb, dyb krise, siger Rune Lund, som kræver flere penge til Skat.

11 kommentarer
Vis kommentarer