Annonce:
Annonce:

V ser ikke behov for DF-ønske om huse ved grænsekontrollen

DF's forslag om at opføre bygninger til politiet ved grænsekontrollen virker mere politisk end reelt, mener V.

Annonce:
Følg Politik

Under åbningsdebatten i Folketinget sidste uge gjorde DF-formand Kristian Thulesen Dahl det klart, at Dansk Folkeparti vil tage endnu et skridt mod at gøre den midlertidige grænsekontrol mere permanent.

I løbet af efteråret vil støttepartiet "komme med nogle initiativer", der blandt skal sikre permanente bygninger på grænsen til politibetjente.

- Bygningerne ved grænsen skal være af en karakter, hvor de medarbejdere, der står ved grænsen, har ordentlige arbejdsvilkår. Det vil vi sætte på dagsordenen i efteråret, sagde Kristian Thulesen Dahl torsdag.

Det virker mere som en ren politisk udmelding end svaret på et reelt behov, lyder reaktionen tirsdag fra Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth:

Annonce:

- Så længe der ikke har været en konkret anmodning fra myndighederne om, at de har brug for permanente bygninger, synes jeg, det er lidt useriøst at forholde sig til det, når det virker mere til at være en politisk udmelding.

Den midlertidige grænsekontrol, der blev indført 4. januar 2016, er løbende blevet udviklet - og det er Venstre klar til at gøre igen, betoner Marcus Knuth.

- Først sendte vi politiet, så hjemmeværnet, og nu har vi udvidet med, at Forsvaret også bidrager.

- Samtidig har vi politisk sikret, at vi ikke længere skal stå med hatten i hånden i Bruxelles hver sjette måned, men kan forlænge grænsekontrollen i flere år.

- Vi kigger løbende på, hvad der er nødvendigt. Hvis vi vurderer, at der er infrastruktur, der er nødvendig, så vil vi selvfølgelig se på det.

Spørgsmål: Herunder også egentlige grænsehuse?

- Jeg vil ikke forholde mig til det konkrete spørgsmål, fordi det er meget lavpraktisk. Men hvis politiet henvender sig og mener, de har brug for noget, så lytter vi.

Annonce:

Det vakte kritik fra EU-Kommissionen samt Tyskland og Sverige, da Dansk Folkeparti i 2011 kæmpede for at få grænsebomme og fysiske anlæg ved den danske grænse.

Siden har både Tyskland og Sverige dog selv indført grænsekontrol i forbindelse med flygtningekrisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: