V vil ikke kopiere australsk asylvideo - men oplyse

Vi skal ikke afskrække som Australien, men beskrive regler, siger politisk ordfører Jacob Ellemann-Jensen (V).

Danmark skal ikke afskrække asylsøgere fra Danmark med videoer som i Australien. Her siger en mand i militæruniform: - No way. You will not make Australia home (Nej, Australien bliver ikke dit hjem, red.).

Det siger Venstres politiske ordfører, Jacob Ellemann-Jensen om videoen.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) mener derimod, at videoen skal bruges som inspiration til en dansk kampagne.

- Jeg har set den australske video. Den passer ikke vanvittig godt til danske forhold. Dels på grund af geografien, men også på grund af mentaliteten. Jeg synes ikke, at det er en dansk måde at kommunikere på, siger Jacob Ellemann-Jensen.

- Når det er sagt: Hvis man kan udbrede kendskabet til reglerne i Danmark i en form for oplysningskampagne, så synes jeg, at det er en udmærket idé.

Siden 2014 er kampagnen i Australien sendt på 17 sprog. Den har kostet de australske myndigheder millioner af kroner, skriver flere australske medier ifølge dr.dk.

Jacob Ellemann-Jensen erkender, at Danmark med en kampagne, som afskrækker asylsøgere, blot sender aben videre til Tyskland og Sverige.

- Det kan være, at folk så søger et andet sted hen. Men jeg har en anelse svært ved at se problemet i, at man oplyser om, hvordan reglerne er, siger Jacob Ellemann-Jensen.

Ved forrige EU-topmøde drøftede stats- og regeringslederne, hvordan 28 EU-lande kan fordele asylsøgere bedre end i dag.

- Det vil være lidt upassende, at vi fra dansk side blander sig i dette, al den stund at vi har et retsforbehold. Men der er ingen tvivl om, at fordelingen af asylsøgere i EU ikke er rimelig, siger Jacob Ellemann-Jensen.

27 kommentarer
Vis kommentarer