Annonce:
Annonce:

Våbenhvile: - Jeg er meget skeptisk

Lars Aslan Rasmussen (S) er meget skeptisk over for den våbenhvile, som der er indgået i den københavnske bandekrig

Torsdag blev 22-årig dræbt af skud i Mjølnerparken. Nu skulle de stridende parter have indgået våbenhvile. Foto: Kennteh Meyer
Torsdag blev 22-årig dræbt af skud i Mjølnerparken. Nu skulle de stridende parter have indgået våbenhvile. Foto: Kennteh Meyer
Annonce:
Følg Politik

Stridsøksen i den københavnske bandekrig er blevet begravet for en stund.

I løbet af den næste måned har de to parter indgået en våbenhvile. Det erfarer Ekstra Bladet via en række kilder fra miljøet.

Det er dog ikke alle, der er lige optimistiske, når det kommer til den udmelding.

Folketingspolitikeren Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet vælger at forholde sig skeptisk. Han har brug for at få oplysningen verificeret, før han kan tro på det.

- For det første ved vi ikke, hvem det er, der kalder denne våbenhvile. For det andet er det kun en måned, vi snakker. Og for det tredje mangler vi nogle bandemedlemmer til at gå ud og tale om denne våbenhvile, siger han til Ekstra Bladet.

Svaret er entydigt, når det kommer til hans syn på denne udmelding.

- Jeg er meget skeptisk, siger han.

Annonce:

Socialdemokraten var heller ikke sen til at give sin mening til kende på de sociale medier, hvor hans knap 500 følgere kunne læse, at han kalder bandemedlemmerne for ynkelige.

- 'Våbenhvile'. Kan du høre ordet? Som var der tale om to nationer i krig. Men det er der ikke tale om, skriver han blandt andet.

Folketingspolitikeren er ikke den eneste, der har ytret sin holdning om våbenhvilen.

Cecilia Lonning, der er Venstre spidskandidat ved det kommende kommunalvalg i København, skriver, at det er glædeligt og tiltrængt, men at vi ikke er i mål endnu.

SF'eren Ninna Thomsen er til dagligt sundheds- og omsorgsborgmester i København. Ligesom Lars Aslan Rasmussen tør hun heller ikke tro på, at det er sandt. Hun skriver, at hun håber og beder for, at dette er korrekt. For det ville 80.000 personer på Nørrebro sætte pris på.

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har fædre fra både Mjølnerparken og Blågårds Plads gennem længere tid har forhandlet med nøglepersoner i de to gadebander for at få dem til at lade være med at føre gadekrig mod hinanden. De forhandlinger faldt på plads natten til søndag, så der nu skulle være ro på i hvert fald den næste måned.

Beboerformand om våbenhvile: Jeg bliver helt varm

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: