Vælger frygter EU-indgriben: Jeg vil selv bestemme over mit liv, Lidegaard

3 mod 1: David Sand er stærkt kritisk over for EU og frygter, at unionen får for stor indflydelse på hans liv. En katastrofe, hvis Danmark melder sig ud, mener Europa- og udenrigsminister Martin Lidegaard

David Sand frygter, at EU kommer til at bestemme over hans privatliv. Se med herover (Video: Mille Schneekloth Christensen)
Følg Politik

Vil du udfordre en politiker på et politisk emne? Så skriv til daat@eb.dk

En stor frygt for, at EU skal bestemme over danskernes privatliv.

Sådan beskriver EU-kritiker David Sand sit syn på den europæiske union.

Sammen med ROPA-medlem Mads Hadberg udfordrede den tidligere hjemløse og nuværende sælger af Hus Forbi udfordrede Martin Lidegaard til en debat, om hvorvidt Danmark skal være en del af EU.

Og David Sands mening var klar. Danmark får ikke noget godt ud af at være med. Tværtimod.

- Jeg frygter, at det bliver en del af EU-politiken, om hvorvidt jeg må ryge i min egen baghave. Der er en indgriben i mit private liv, som jeg synes har en snært af, at vi ikke selv må bestemme, hvordan vi lever vores eget liv - det bryder jeg mig ikke om som menneske og som dansker.

David Sand bliver bakket op af Mads Hadberg, der er medlem af den EU-kritiske organisation ROPA. Han mener, at EU’s elitære opbygning er med til at umyndiggøre de borgere, der har en hverdag langt væk fra Bruxelles.

- Hver gang der er et spørgsmål, som fylder - senest spørgsmålet om bankunionen - så kommer I frem til, at borgerne ikke skal stemme om det. Man bliver jo lidt umyndiggjort som borger, siger Mads Hadberg.

Danmark uden EU: En katastrofe
Udenrigs- og Europaminister Martin Lidegaard (R) anerkender, at den nye globaliserede verden har betydet, at borgerne er kommet længere væk fra det politiske liv.

Men ifølge Martin Lidegaard (R) er det slet ikke løsningen at melde sig ud.

- Vi er da bange for, at Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance får skabt et flertal, der tager Danmark ud af EU. Min inderste og største frygt er, hvilke konsekvenser det vil få Danmark og EU. Jeg tror, at det vil være en katastrofe, siger Martin Lidegaard.

Se hvorfor Martin Lidegaard frygter, at Danmark melder sig ud af EU herunder:

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+