Vælger vil tale værdier – politikere svarer med økonomi

Vælger ville have politikerne til at tale om andet end økonomi, men det var ikke let

Ekstra Bladets valgbus Valgfart havde fredag ramt Herning, hvor hovedtemaet var, hvordan politikerne vil skaffe arbejdspladser til danskerne. Men en del af hele konceptet er, at vælgerne må stille netop de spørgsmål, som ligger dem på sinde. Det er imidlertid op til politikerne, om de vil svare på spørgsmålene, og det kunne en af spørgerne mærke i dag.

(Foto: Anita Gravsersen) Dansk politik TV: Her er polakkerne velkommen

Spørgsmålet gik meget enkelt på: Hvordan skaber vi et Danmark, når det handler om menneskelig værdi og ikke økonomi?

Men politikerne er åbenbart kun fyldt med tal og arbejde; i hvert fald blev svaret fra såvel Socialdemokraternes Mogens Jensen som Liberal Alliances Leif Mikkelsen, at det hele starter med et godt arbejde:

Dansk politik Træt vælger: Drop nu det mudderkastning

- Jeg er ikke i tvivl om, at fundamentet for at have det godt, er økonomi. Hvad er det vi gerne vil som familie? Man vil gerne kunne få et job, brødføde sin familie og sørge for at sine børn kan komme godt på vej, svarede Leif Mikkelsen, og nogenlunde samme svar kom fra Mogens Jensen:

- Der er ingen tvivl om, at for hvert menneske er det vigtigt at tjene nogle penge, så man kan forsørge sig selv og sin familie. Derfor taler vi meget økonomi, fordi det er fundamentet for det hele.

Dansk politik Se, Helle og Lars: Her sover unge på gaden

26 kommentarer
Vis kommentarer