Annonce:
Annonce:

Vælgere har valfartet til biblioteket for at brevstemme

Landets store kommuner har oplevet en stigende interesse fra vælgerne for at brevstemme inden EU-valg

Annonce:
Følg Politik

Vælgere ser i stigende grad sit snit til at stemme i god tid og sætte kryds med en brevstemme.

Det viser opgørelser fra landets store kommuner, efter fristen for at brevstemme til valget om retsforbeholdet udløb tirsdag.

Sammenlignet med det tidligere valg i maj 2014, hvor der skulle stemmes om patentdomstolen og kandidater til EU-Parlamentet, har både København, Odense og Aalborg Kommune oplevet en stigning.

Særligt i Københavns Kommune er der flere, der sat et kryds før tid. Her har i alt 24.164 personer brevstemt inden fristen udløb 1. december.

Ved sidste valg var det tal på 17.000 brevstemmer, så det er omkring syv tusinde flere brevstemmer.

I kommunen mener man fremgangen blandt andet skyldes, at man har gjort det nemmere for folk ved at have i alt 12 steder spredt over hele byen, hvor borgerne kan stemme - primært på byens biblioteker.

Annonce:

Brevstemmerne er en del mere besværlige at håndtere end stemmerne, der afgives i landets gymnastiksale torsdag. Men det har ikke afholdt Københavns Kommunerne fra at opstille flere valgsteder.

- Det er lidt besværligt at behandle dem, fordi de ligger i en kuvert, og nogle af dem skal sendes rundt til andre kommuner. Men det er for at gøre det nemmere at invitere folk til at deltage, siger pressekonsulent Hans Steen Andersen fra Københavns Kommune.

Også i Odense har man oplevet en stigning, da foreløbige optællinger viser, at i alt 5611 personer har brevstemt, inden fristen udløb tirsdag, mod 4500 personer ved afstemningen i maj 2014.

I Aalborg er stigningen endnu større med 6144 brevstemmer mod 4324 brevstemmer i maj 2014.

Stemmetallene for brevstemmerne er dog betydeligt lavere end ved de tidligere folketingsvalg. Her er den generelle valgdeltagelse dog også langt højere end ved EU-valgene.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: