Vælgerne blåstempler DF og Socialdemokratiets alliance

DF og Socialdemokratiet er gået mod regeringen i flere sager. Det er dog usandsynligt at gå i regering sammen.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl og S-formand Mette Frederiksen bør forsøge at danne en regering sammen efter næste valg.

Det mener knap halvdelen af de to partiformænds respektive vælgere, viser en meningsmåling blandt 1273 repræsentativt udvalgte personer lavet af TNS Gallup for Berlingske.

49 procent af Dansk Folkepartis vælgere erklærer sig enige i udsagnet "Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl bør sigte efter at gå i regering sammen efter næste valg".

Blandt Socialdemokratiets vælgere nikker 45 procent ja til udsagnet, viser målingen.

Da det ikke kun er S- og DF-vælgere, der er blevet spurgt i målingen, er det usikkert, hvor mange af partiernes vælgere der reelt er tale om.

Spørgsmålet om et S-DF-samarbejde er blevet aktuelt, efter at de to partier er gået sammen i en række sager og har udgjort et flertal mod regeringen.

Det seneste eksempel er planen om at hæve pensionsalderen yderligere, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i maj måtte droppe.

Målingen viser desuden, at hele to tredjedele af DF's og godt halvdelen af de socialdemokratiske vælgere mener, at de to partier bør arbejde tættere sammen.

Etableringen af det tættere samarbejde med Socialdemokratiet er gået hurtigt. Det siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske. Han peger på, at den varmere luft er kommet med den nye S-formand, Mette Frederiksen.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, ser målingen som en opbakning til "det gode samarbejde" mellem de to partier. Han vurderer dog, at et regeringssamarbejde mellem de to partier "slet ikke er aktuelt".

Politisk kommentator Hans Engell spår heller ikke en S-DF-regering en realistisk chance.

- Det er ikke sandsynligt, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet sætter sig sammen i ministerkontorerne efter et kommende valg. Det er helt urealistisk, tror jeg.

- Jeg tror, at vi skal regne med, at der kommer et meget tæt samarbejde fortsat mellem de to partier de kommende år, men ikke et regeringssamarbejde, siger Hans Engell til Ritzau.

Han peger til gengæld på, at målingen er vigtig for S og DF. Den viser nemlig, at vælgerne bakker op om samarbejdet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT