Valg-familie: Ser kun plakaterne når de hænger ulovligt

Ekstra Bladets vælger-familie i vest: Kan godt lide Venstre, men Helle er bare en bedre leder

Sanne Karlsen sætter sig ind i partiernes politik, inden hun lader krydset sætte 18. juni (Foto: Christer Holte)
Sanne Karlsen sætter sig ind i partiernes politik, inden hun lader krydset sætte 18. juni (Foto: Christer Holte)
Følg Politik

Da Ekstra Bladet sidst spurgte Sanne Karlsen og Martin Hildebrandt om, hvem de ville stemme på, var spørgsmålet klart:

- Vi har ikke besluttet os endnu.

Nu er vi en uge inde i valgkampen, og Ekstra Bladets vælger-familie fra Esbjerg er delvist kommet nærmere på, hvor krydset skal sættes 18. juni.

- Vi følger begge med i debatterne på tv. Og så er jeg begyndt at læse op på de forskellige partiers partiprogrammer, for ofte er deres valgløfter jo bare varm luft. Så vil jeg hellere vide, hvad de virkelig står for, siger 30-årige Sanne Karlsen til Ekstra Bladet.

Sammen med Martin Hildebrandt på 31 har Sanne to børn på henholdsvis fire og et år. Derfor går hverdagen med at få karriererne som projektmanager og markedsføringsøkonom til at gå op i en højere enhed med familie- og huslivet.

Vi aner ikke, hvem vi skal stemme på

Hvis valget var i dag...
- Ville jeg stemme på Venstre. Jeg synes ikke så godt om Lars Løkke, og Helle er en bedre leder, synes jeg, men jeg er enig i meget af Venstres politik, siger Sanne Karlsen.

Hun er lige blevet færdig med at læse op på Venstres partiprogram, og der var mange punkter, som hun var enig i.

- Jeg mangler stadig at læse om Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Kristendemokraterne, så min holdning kan sagtens nå at ændre sig endnu, siger hun.

Sanne Karlsen vil gerne være gerne være helt opdateret på partiernes politik, inden hun sætter krydset (Foto: Claus Jessen)
Sanne Karlsen vil gerne være gerne være helt opdateret på partiernes politik, inden hun sætter krydset (Foto: Claus Jessen)

Et er dog helt sikkert:

- Jeg stemmer ikke på Enhedslisten, DF eller Det Konservative Folkeparti, siger Sanne, der synes, at valgkampen indtil videre har været spændende.

Kontanthjælpsfamilie: 2000 kroner er mange penge

Mudderkastning
Martin Hildebrandt har modsat Sanne ikke haft så meget tid til at sætte sig ind i de forskellige partiers politik, og han er derfor heller ikke sikker på, hvad han skulle stemme, hvis valget var i dag.

- Men jeg så debatten mellem Thorning og Løkke, og der synes jeg, at Løkke var bedst. Thorning gik for meget op i, hvad andre har gjort galt, mens Løkke faktisk fortalte, hvad han gerne vil gøre anderledes, siger Martin.

I det hele taget mener parret, at der er for meget mudderkastning i sådan en valgkamp.

- Vi vil hellere høre om politik. Men jeg er glad for, at de er begyndt at sætte fokus på yderområderne. Det ligger jo os meget på sinde, når vi bor helt herovre i vandkants-Danmark, siger Sanne.

Hverdagen går videre
Selv om valgkampen har spredt sig over hele landet som en herlig epidemi, går hverdagen videre, som den plejer for det unge par i Esbjerg.

Martin Hildebrandt kigger mest på valgplakaterne, hvis de hænger ulovligt (Foto: Claus Jessen)
Martin Hildebrandt kigger mest på valgplakaterne, hvis de hænger ulovligt (Foto: Claus Jessen)

- Vi synes, det er sjovt at være valgfamilie, og familie og venner har da også gasset lidt med os og sagt, at 'I skal da stemme på dem og dem'. Men det er mest pjat, og jeg fortryder ikke, at vi har valgt at være valgfamilie, siger Sanne Karlsen.

Martin Hildebrandt er enig.

- Men mest af alt lægger jeg kun mærke til, at det er valgkamp, når jeg ser valgplakaterne, som ofte hænger ulovligt. Og så lidt når det kører i baggrunden på tv. Ellers går hverdagen videre som den plejer, siger den 31-årige mand fra Esbjerg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+