Valget udskrevet: Danmark sætter krydset 18. juni

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet folketingsvalg til afholdelse 18. juni

Sådan så det ud, da Helle Thorning-Schmidt udskrev valget
Følg Politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet folketingsvalg til afholdelse 18. juni, har hun onsdag formiddag netop annonceret på et pressemøde i Statsministeriets spejlsal.

- Valget er klart. Tiden er den rette. Nu er det op til danskerne. Jeg har derfor indstillet til hendes majestæt Dronningen, at der udskrives valg til Folketinget til afholdelse 18. juni, lød det fra Thorning-Schmidt, som havde brugt otte indledende minutter på at redegøre for sit valg, inden hun smed bomben.

Dermed kan Danmark se frem til 23 dages valgkamp.

- Det er det rigtige tidspunkt at spørge Danmark, om vi skal holde fast i kursen, eller om vi skal vælge oppositionens eksperiment (...) Det er en ære at være danskernes statsminister. Det er et stort ansvar, og hvis danskerne peger på mig, vil jeg fortsætte kursen, sagde Helle Thorning-Schmidt, inden hun annoncerede datoen.

Valgretorik inden udskrivelsen

- Vi tabte fem pct. af vores velstand. Gode tider var blevet brugt dårligt. Jeg har fra dag et haft et klart mål: At bringe Danmark ud af krisen med vores solidaritet og vækst i behold. Danmark er tilbage på sporet, vi er ude af krisen. Vi er på sikker vej, lød det indledningsvist fra Thorning.

- Danmark er i bedre form i dag, end vi var i 2011... Vi stiller krav, men vi tager os også af hinanden, konstaterede Helle Thorning-Schmidt.

Allerede i aften tørner partiledernee sammen på landsdækkende tv i den første valgdebat. Det sker ikke bare én, men to gange. Klokken 19.00 sender Danmarks Radio valgkampens første partilederrunde. Og to timer senere – klokken 20.50 – er det TV 2’s tur med programmet ”Det første ord”.

Johanne reddet på målstregen: Det scorer hun

Allerede onsdag morgen erfarede Ekstra Bladet, at Thorning ville udskrive valget i dag efter et intenst tilløb.

Ekstra Bladet erfarer: Helle udskriver valg klokken 11

Thorning har fået monteret noget af en affyringsrampe og nu sendt valgraketten af sted med både en storstilet børnepakke i sidste uge og et egentligt valgoplæg i form af det store velfærdsudspil fra i går. De økonomiske pejlemærker er også positive for regeringen, Thorning har fået overstået sit eget tiårs-jubilæum som S-formand, og sågar dronning Margrethes 75 års fødselsdag er blevet behørigt tæppebombet af de to store statsejede nyhedsmedier. Dermed er der ikke mere til hinder for et valg - og nu kommer det så.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+