Valgets røde dronning: Tordner mod Tulle og Løkke

Vi skal slå ring om solidariteten, siger Johanne Schmidt-Nielsen

Slaget er ikke tabt, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Enhedslisten vil kæmpe mod blå blok. (Arkivfoto: Jens Dresling).
Slaget er ikke tabt, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Enhedslisten vil kæmpe mod blå blok. (Arkivfoto: Jens Dresling).

Johanne Schmidt-Nielsen bliver igen den dybrøde dronning. Enhedslisten kan nu sætte sig til rette på 14 taburetter i det nye Folketing. Det er en fremgang på to mandater.

Johanne Schmidt-Nielsen var ikke kun i festhumør. Hun gik straks i kamp mod en kommende blå regering.

- En ting er fuldstændigt sikkert. Slaget er ikke tabt. Vi kommer til at kæmpe hvert eneste minut. Vi ved, at de kan presses. Det så vi under Anders Fogh, sagde Johanne Schmidt-Nielsen i sin tale til Enhedslisten på Søpavillionen i København.

- Skal vi ikke love hinanden, at hver gang Samuelsen, Løkke og Thulesen Dahl rammer de mennesker, der har mindst, slår vi ring om dem. Vi skal slå ring om solidariteten, tordnede partiets stemmesluger.

Fremgangen skyldes ikke mindst enkvinde-hæren Johanne Schmidt-Nielsen, der har været her, der og alle vegne under valgkampen. Resten af kandidaterne har været så fraværende, at Ekstra Bladets kommentator Hans Engell gav partiet to ud af seks stjerner før valgkampen.

Fokus på Johanne Schmidt-Nielsen kan dog være en bevidst strategi. Hun viste sig som en regulær stemmesluger ved valget i 2011, hvor hun fik 47.002. Kun Lars Løkke Rasmussen (V) fik flere stemmer. Dermed fik Johanne Schmidt-Nielsen 1000 stemmer flere end Pia Kjærsgaard og 13.500 stemmer flere end Helle Thorning-Schmidt.

70 kommentarer
Vis kommentarer