Annonce:
Annonce:

Valgfamilie til Helle og Lars: Flygtninge og dagpenge har fyldt lidt for meget

Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen bør diskutere andre emner end flygtninge og dagpenge i aften, mener Ekstra Bladets valgfamilie. Samtidig efterlyser de politikere, de kan stole på

Ekstra Bladet besøgte vores familie i Esbjerg. Hør hvad de tænker om valget (Foto: Christer Holte).
Annonce:
Følg Politik

Når de to statsministerkandidater i aften tørner sammen for tredje gang i en tv-debat, frygter Ekstra Bladets valgfamilie fra Esbjerg, at det bliver en gentagelse af de to foregående.

– Debatterne fik mig bare til at tvivle endnu mere på, hvem jeg gerne vil have som statsminister. I den ene debat synes jeg, at Lars Løkke var flabet, og det klæder ham ikke. Men det var også helt vildt irriterende, at Helle Thorning-Schmidt afbrød så meget. For mig er det et valg mellem det onde og det mere onde. Det er lidt ærgerligt, siger Sanne Karlsen.

Hun forventer, at aftens debat kommer til at handle meget om flygtninge, men ønsker, at de to formænd også forholder sig til andre emner.

Valgfamilier: Flygtninge er velkomne

Annonce:

- Flygtninge er et væsentligt emne, men det må ikke fylde for meget. Jeg håber på, at emner som børn, unge og sygehusvæsenet bliver taget op, for det optager mig. Så håber jeg også på, at de kommer med konkrete udmeldinger om, hvordan kommunerne skal løse deres udfordringer, siger Sanne Karlsen, der til dagligt arbejder som projektmanager.

Huset i Vestjylland deler hun med sine to børn på henholdsvis fire og et år og sin mand, Martin Hildebrandt. Han håber også, at partilederne vil diskutere andre emner.

- Jeg synes, at flygtninge og dagpenge har fyldt lidt for meget indtil videre. De mangler nogle emner, som rammer ganske almindelige familie, der har arbejde. Jeg går mest op i emner som familier, børn og sundhed. Det håber jeg, at de vil bringe op, siger Martin Hildebrandt.

Valg-familie: Ser kun plakaterne når de hænger ulovligt

Artiklen fortsætter under billedet

Her ses de med deres børn, Emma på fire og Magnus på et år. (Foto: Christer Holte)
Her ses de med deres børn, Emma på fire og Magnus på et år. (Foto: Christer Holte)

Savner oprigtighed
Valgkampen har været grim og kedelig indtil videre, hvis man spørger den 30-årige mor. Politikerne har brugt tiden på at hakke på hinanden i stedet for at udnytte taletiden til at fortælle, hvad de selv vil udrette.

Annonce:

– Jeg synes, de virker lidt fesne i den her valgkamp. Det hele handler bare om, hvad de andre ikke gør. Jeg mangler noget oprigtighed og ærlighed, og at de forklarer mig, hvad de har opnået gennem tiden. Jeg mangler, at de er lidt mere til at stole på, siger Sanne Karlsen.

Det nikker hendes mand genkendende til. Han håber også, at nogle af politikerne vil appellere til vælgerne på en anden måde end hidtil.

– Jeg savner politikere, som jeg stoler på og siger noget, der virker fornuftigt, uden de skal snakke om kæmpe-store milliard-investeringer i alt muligt mærkeligt. Det er ting, som overhovedet ikke har noget at gøre med min hverdag, siger Martin Hildebrandt.

Kontanthjælpsfamilie: 2000 kroner er mange penge

Pape til kontanthjælpsfamilie: I skal prioritere pengene

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: